Hockeyclub krijgt extra subsidie

Foto:

Voor het nieuwe clubhuis van HCN is een omgevingsvergunning nodig.

Dat kost geld, een vast percentage van de bouwsom. Voor de hockeyers komt dat neer op €. 8522, 50.  Die kosten liepen zo op, omdat voor het nieuwe gebouw het bestemmingsplan aangepast moest worden. Daar was een uitgebreide procedure voor noodzakelijk.

De hockeyers hadden gevraagd, of die legeskosten kwijt gescholden konden worden. Maar dat gaat niet. Daarom werden ze getipt door de gemeente en vroegen ze voor hetzelfde geld subsidie aan. Die aanvraag voldoet aan de voorwaarden voor een incidentele subsidie.

De vraag is, of met deze toekenning een precedent is geschapen. Desgewenst laat gemeentewoordvoerder Janneke Strijk weten: “De voorzieningen voor basissporten, zoals velden en kleedkamers, zijn de afgelopen jaren voor het overgrote deel door de gemeente bekostigd. ln de bekostiging van dit soort voorzieningen waren ook de kosten voor de omgevingsvergunning inbegrepen. Hockey is op grond van de “Sportnota gemeente Nijkerk 2013-2025″ ook een basissport. Weliswaar is de situatie bij HCN iets anders dan bij de andere basissportverenigingen, omdat het terrein en de opstallen van HCN sinds 1 januari 1993 geprivatiseerd zijn.

Op grond van de akte van het recht van opstal zijn daarmee alle zakelijke lasten voor het complex voor rekening van Stichting Sportcomplex Watergoor (SSW). Echter, SSW heeft de afgelopen jaren laten zien dat zij zelf veel investeert in de sportvelden voor HCN, bijvoorbeeld door de aanleg van een extra kwart hockeyveld en de vernieuwing van de toplaag van het eerste kunstgrasveld. Ook het huidige bouwproject (uitbreiding met twee nieuwe kleedkamers en verbouwing van de bestaande kleedkamers en het clubgebouw) wordt door SSW zelf bekostigd, met gebruikmaking van garantstelling van de gemeente en Stichting Waarborgfonds Sport voor de bancaire lening. Daarom is besloten om ook aan SSW deze kosten te vergoeden.

De nieuwbouw van de scouting zal ook bijna volledig door de gemeente gefinancierd worden. Dit is inclusief de kosten van de omgevingsvergunning.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen