Informatie-avond Wooncirkel goed bezocht

Foto:

Tijdens een informatieve avond kregen de belangstellenden voorlichting over – wat de initiatiefnemers noemen – een nieuw en vooruitstrevend wooninitiatief.

Toekomst gericht wonen met aandacht voor elkaar

De voorstellen van dit project werden in de secretarie van het stadhuis. Dat gebeurde in samenwerking met de gemeente, die vertegenwoordigd werd door Agnes Reitsma (expert woonomgeving) en Wim Bonhof (planoloog). De avond werd goed bezocht door belangstellenden.

De bedoeling van deze presentatie was voldoende draagvlak te creëren om dit project te realiseren.In dialoogvorm presenteerden Sabine van den Bor, Siep van den Bosch en Ineke Krolis wat de ontwikkelingen van dit initiatief zijn. Optimaal meer generatie wonen in een veilige sociale leefomgeving, met aandacht voor verantwoord milieu bewust bouwen.

Het idee: een hof

Het voorstel is om verschillende soorten huizen, koop ,huur, appartementen enzovoort in een hof vorm te bouwen. Met een gemeenschappelijke ruimte waar allerlei activiteiten kunnen plaatsvinden voor de bewoners , maar ook daarbuiten. Door de nieuwbouw te realiseren in de vorm van een hofje is er ook een gemeenschappelijke tuin.

Waar dit project gerealiseerd gaat worden is nog onbekend, afhankelijk van het bestemmingsplan van de gemeente. Voorstel is om dit te realiseren in een van de kernen van Nijkerk, Nijkerkerveen , of Hoevelaken, op loopafstand van een supermarkt en in de nabijheid van scholen en een kinderdagverblijf. Afgelopen week zijn hier wel gesprekken over geweest. Door de goed bezochte informatie avond is duidelijk geworden dat er voldoende draagvlak is om dit voorstel te kunnen realiseren.

Zo zijn er nog veel dingen verteld en uitgelegd,

Ook belangstelling?

Heeft u de avond gemist maar toch belangstelling voor dit initiatief dan kunt u uw interesse uiten op via de mail: [email protected] U ontvangt dan een visiedocument, een belangstellingsformulier en u wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Reacties

article
111170
Tijdens een informatieve avond kregen de belangstellenden voorlichting over – wat de initiatiefnemers noemen –
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/111170/informatie-avond-wooncirkel-goed-bezocht/
2018-06-12T23:08:15+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/05/16090205/2018-05-16-wooncirkel.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Nieuws