Rumoerige zeemansgeschiedenis verwoord door Nijkerker

De nieuwe penningmeester
De nieuwe penningmeester
Foto: rechtenvrij

Op vrijdag 8 juni is het nieuwe boek ‘Achteruitkijkspiegel – Na een roerige jeugd en niet minder roerige zeemanscarrière’ van Piet Helmus verschenen.

Deze verhalenbundel wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Piet Helmus, opgegroeid in Groningen en nu wonend in Nijkerk (Gld) schreef eerder drie boeken waarvan één fictie.

Achteruitkijkspiegel is een voortzetting van zijn eerste boek: Voor en Achter. Ook nu weer spelen eigen ervaringen en belevenissen een voorname rol, tussen 1940, aanvang Tweede Wereldoorlog en 1962. Na de lagere rangen in een recordtempo te hebben doorlopen werd hij in dat laatste jaar bevorderd tot kapitein op de Kleine Handelsvaart. Hij heeft uitzonderlijk lange reizen gemaakt met uiteraard veel bijzondere belevenissen. Dit alles na een kwetsbare en roerige jeugd. Kortom een behoorlijk uitzonderlijke en brede ervaring. Geschreven met een prettig leesbare, zeer toegankelijke en vlotte stijl. Eerdere beoordelingen waren daarover nogal positief. Achteruitkijkspiegel, geschiedenis, regionaal en ook wereldwijd, verwoord op een moderne manier door een opmerkzame auteur. Geschiedschrijving voor jong en oud.

Over de auteur

Piet Helmus is na zijn pensionering begonnen met de mooiste hobby die er is: schrijven. Dit is zijn vierde boek en hij heeft de laatste jaren veel artikelen gepubliceerd in diverse historische bladen. Met zijn veelzijdige beroepservaring: kantoorbaan, chef in een werkplaats en vooral zeeman is het voor hem uitdagend spannende verhalen te vertellen over ‘eigen’ belevenissen met een knipoog naar de omgeving.

Boekgegevens

Titel: Achteruitkijkspiegel – Na een roerige jeugd en niet minder roerige zeemanscarrière
Auteur: Piet Helmus
Verschijningsdatum: 08-06-2018
Aantal pagina’s: 200
ISBN: 9789402245493
Verkoopprijs: € 20,50

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen