Doornsteeg deelplan 2 van start

Foto:

Nijkerk’s nieuwbouwwijk Doornsteeg groeit verder.

De woonwijk Doornsteeg is een kindvriendelijke en duurzame wijk met diverse woonmilieus. Met de ondertekening van de contracten tussen de ontwikkelaars en de gemeente is het startsein gegeven voor de bouw van tussen de 330 – 350 nieuwe woningen in deelplan 2.


Tegelijk is er een samenwerkingsovereenkomst getekend met waterschap Vallei en Veluwe, de gemeente Nijkerk en de ontwikkelaars om samen te kijken naar de mogelijkheden van het installeren van vacuümtoiletten (nieuwe sanitatie) in de woningen.

Divers aanbod van woningen en een basisschool in deelplan 2

Deelplan 2 ligt in de zuidoost hoek van Doornsteeg. Er komen rijwoningen, 2-onder-1 kapwoningen, appartementen en vrijstaande woningen en er wordt een nieuwe school gebouwd. De eerste woningen zullen naar verwachting begin 2019 in verkoop gaan. Drie partijen te weten; BKO BV, BV Doornsteeg en van de Mheen Plantontwikkeling B.V. gaan de woningen in Doornsteeg deelplan 2 bouwen.

Doornsteeg deelplan 2: duurzaamheid centraal

Op dit moment wordt samen met waterschap Vallei en Veluwe onderzocht of er in de woningen een vorm van “nieuwe sanitatie” kan worden toegepast. Door het toepassen (of gebruiken van) vacuümtoiletten is er minder water nodig bij het doorspoelen. Hierdoor komen afvalstoffen in het afvalwater geconcentreerder binnen op de rioolwaterzuivering. Het zuiveren van het water wordt eenvoudiger en het waterschap kan de stoffen er makkelijker uithalen. Ook biedt de geconcentreerde vorm meer mogelijkheden om de moeilijk verwijderbare medicijnresten uit het afvalwater te halen, zodat ze zo min mogelijk in het oppervlaktewater terechtkomen.

De woningen in fase 2 gaan van het “gas los” en zullen voldoen aan de eisen van BENG. BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw. Hiermee loopt Nijkerk voor op de landelijke wet- en regelgeving. Immers de BENG-eisen worden formeel pas in 2020 van kracht.

Dossier: Doornsteeg

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden