Buijtenhuis viert 80 jarig bestaan

Vrijdagmiddag zagen genodigden, dat het personeel aan de familie Buitenhuis een groot verlicht logo aanboden.

Het was het cadeau vanwege het 80-jarig bestaan. De zakenrelaties brachten bloemen en wijn mee, maar waren ook verzocht te doneren. Dat leverde tot op dit moment 1500 euro voor de hospice en 1800 euro voor de cliniclowns op.

Dat deelde Robert Buijtenhuis mee in zijn toepsraak, die de middag opende. Daar ging hij in op de geschiedenis van het bedrijf. Memoreerde, dat dit voor zijn moeder haar laatste werkdag was, omdat ze gisteren 65 was geworden. Vader en moeder hebben de onderneming in 2011 over gedaan aan de twee zonen en één dochter. Buijtenhuis schetste een onderneming, die – -modern klantgericht – graag uitdagingen aan gaat: “We willen onderscheidend zijn en zoeken naar gaten in de markt.”

Dat was een mooi opstapje voor oud-schaatser Erben Wennemars, die een causerie hield over  over ambitie en motivatie. “Ik ben blind ambitieus geweest, maar nu kijk ik daar met verbazing naar. Want ik heb gewoon geluk gehad met mijn talent, terwijl ik gewoon een klein scharminkel was.”

Tot slot van het formele gedeelte liep Janneke Wijnia-Lemstra directeur van branche-organisatie Cumela branche organisatie nog eens door de geschiedenis van het bedrijf en lardeerde haar verhaal met een paar anecdotes, die hier en daar ook wel veel geld hadden gekost.Ze overhandigde tenslotte pa, ma en de kinderen de gouden Cumela-speld. Niet alleen, omdat he bedrijf dit jubileum viert, maar ook omdat men binnen Cumela actief is.

Daarna was het tijd voor het hapje en het drankje. Zaterdag houdt het bedrijf open huis.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden