Gesteggel over Doornsteeg fase 2

Foto:

De raad moest vanavond het bestemmingsplan Doornsteeg fase 2 goedkeuren. Uiteindelijke gebeurde dat ook.

Zonder slag of stoot ging het niet. De Lokale Partij kwam met een motie, omdat de raad uitging van 18 woningen per hectare en nu blijken dat er 24 te zijn. Van Elteren stelde voor in een motie voor meer appartementen en duplexwoningen te bouwen. Ook een enorme groenstrook zorgt voor een (te) dichte bebouwing volgens Bert Veldhuizen (CDA). Van der Woerd (VVD) vroeg zich af, of het voorgenomen bouwprogramma voldoet aan de Nijkerkse vraag.  Hij is daar een voorstander van.

Een probleem bij het eventueel aanpassen van het bestemmingsplan is overigens, dat er al overeenkomsten met projectontwikkelaars zijn.

Wethouder Oosterwijk: we zitten exact op wat we in het masterplan hebben besproken. Hij is daar tevreden over. Hij zegde toe rekening te houden met de ontwikkelingen in de markt. Hij was er niet van overtuigd, dat appartementen een antwoord op die ontwikkelingen zouden zijn.

Van Elteren trok de motie in, omdat de toezeggingen van de wethouder voor zijn partij voldoende waren. Het bestemmingsplan werd dus aangenomen.

Hans Boer (CU-SGP) pleitte voor een snelle ontwikkeling van een woonvisie, nog voor fase 3 en 4 van Doornsteeg op de agenda komen.

Welke woningen

Volgens het masterplan komen er
21% sociale huurwoningen
13% socoale koopwoningen
33% middensegment koopwoningen
33% vrije sector koopwoningen

Dossier: Doornsteeg
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen