Wat betekent “leeg opleveren”

Foto:

Uw huis moet leeg zijn als u het oplevert, maar wat moet u nog meer doen?

Met deze handige checklist zorgt u dat u uw huis netjes achterlaat voor de volgende bewoners.

Over te nemen spullen

Als er afspraken gemaakt zijn over het overnemen van spullen, is het netjes om deze spullen ook goed achter te laten. Haal nog even een doek eroverheen, klop het stof eraf. Dan is de nieuwe bewoner er extra blij mee.

Schone keuken

Schoon is sowieso een belangrijk punt. Een oven met kruimels of aangekoekte kaas of een koelkast met etensresten, dat vindt niemand fijn. Zorg dus dat het vuil in de keuken weg is. Vergeet ook niet het vuilnis dat binnenshuis of in de schuur staat op te ruimen. Maak gebruik van een checklist zodat u zeker weet dat u geen ruimte in uw huis vergeet.

Vergeet de tuin niet

Vergeet niet de tuin of het balkon ook op te ruimen. Zorg dat er geen afval meer ligt en u geen spullen achterlaat. U mag ook gerust even afscheid nemen van de planten waar u al die jaren voor gezorgd hebt. Die mag u gewoon achterlaten, tenzij u hier afspraken over hebt gemaakt met de kopers.

Spijkers en pluggen

Als de muren eenmaal leeg zijn, blijven er vaak spijkers, pluggen en ander ophanghulpjes achter. Verwijder – waar mogelijk – de achterblijfselen die in de muur zitten. En dicht de gaatjes.

Laatste kiekjes

Een verhuizing is chaotisch en daarom schiet foto’s maken er weleens bij in. Het loont om wat foto’s te maken van het huis tijdens en na de verhuizing. Altijd leuk om nog eens terug te zien.

Stickers en plakkers

Heeft u stickers op ruiten, muren, of deuren zitten? Het is wel zo netjes om deze te verwijderen als u het huis verlaat. Dan hoeven uw opvolgers dit niet te doen.

Gas en elektra

Zorg dat gas en elektra goed zijn afgesloten. Dop de gas- en waterleidingen af en breng kroonsteentjes aan de uiteinden van de elektriciteitsleiding aan.

Sleutels bij de buren?

Hebben de buren een extra set sleutels? Vergeet deze dan vooral niet op te halen. Kunt u meteen even afscheid nemen en vertellen wie er naast hen komt wonen. Zorg dat alle vrienden of familieleden die een sleutel hebben, deze ook hebben ingeleverd voordat u definitief verhuist.

Meterstanden

Het is belangrijk om de meterstanden op te schrijven om eventuele rekeningen te voorkomen. Bij een koopwoning worden de meterstanden in de meeste gevallen opgeschreven tijdens de sleuteloverdracht met de makelaar en nieuwe bewoner(s). Meld op tijd aan uw energie-, water- en telecomleveranciers dat er een verhuizing op komst is.

Contactdozen

Overgeschilderde of beschadigde schakelaars of contactdozen? Dan is het goed om die te vernieuwen of te herstellen.


Bron: Funda

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden