Summerschool bij bibliotheek Nijkerk/Hoevelaken

Foto:

Een heerlijke lange warme zomer en toch met plezier naar school?

Dat kan deze zomer bij bibliotheek Nijkerk. Niet in de schoolbanken maar een school met allerlei leuke (technologische) activiteiten waarbij iedereen actief mee kan doen!

Drone cup

Wat te denken van leren vliegen met een drone? Eerst zelf met een team hindernissen bouwen en daarna de drone door al deze hindernissen laten vliegen.

[email protected]

Of op een eenvoudige manier aan de slag met het programmeren van apparaten uit de dagelijkse praktijk. Deze zijn door Fischertechnik op klein formaat nagebouwd en de deelnemers leren om de apparaten zoals een sorteermachine, een stoplicht of een rupsvoertuig te bedienen en te programmeren.

Blue-Bot en MakeyMakey

Daarnaast kunnen de deelnemers leren programmeren met de Blue-bot en de Makey Makey. De Blue-Bot heeft een transparante buitenkant en zo is goed zichtbaar welke onderdelen in werking worden gezet wanneer deze een opdracht krijgt. En met de MakeyMakey kunnen de functies van de computer overgenomen worden door bananen of sinaasappels.

Handletteren

En voor de creatieve liefhebbers is er ook een workshop handletteren. Dit is een nieuwe rage waarbij met tekenen van mooie letters in allerlei vormen, afmetingen en stijlen de leukste versieringen gemaakt kunnen worden en dat zonder een computer.

Vol is vol

Kortom deze zomer is er voldoende te beleven in de bibliotheek. Meer informatie en aanmelden kun je hier. Je kunt ook nog mailen: [email protected]  Snel aanmelden want vol is vol!

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden