WSN investeert in Zeewolde

Foto:

De Woningstichting Nijkerk investeert hoogst waarschijnlijk in 18 huurwoningen aan de Gouwzee in Zeewolde.

Dat vloeit voort uit de samenwerking van de WSN met Woonpalet Zeewolde

De totale investering is ca. € 3 mln. Start bouw is eind 2018 en oplevering is gepland in 2019. De investeringsbeslissing moet overigens nog worden genomen, aldus Peter Toonen (directeur WSN), “maar zolang we daarbij binnen de voorgenomen beleidskaders blijven, verwacht ik absoluut geen probleem.”

WSN heeft deze investering van Woonpalet overgenomen. Het vastgoed staat dus op de balans van WSN. Woonpalet verzorgt de volledige verhuur en het dagelijks onderhoud en ontvangt daarvoor een beheervergoeding. Omdat in deze constructie ook sprake is van intermediaire verhuur, is alles netjes contractueel vastgelegd. WSN moet hiermee ook richting Aw kunnen aantonen dat haar bezit door Woonpalet passend wordt toegewezen.

Toonen: “Doordat de schuldenlast per woning van WSN relatief laag is, is ook de LTV-waarde van de corporatie vrij laag. Ook het gemiddelde huurniveau van onze woningen is met 64 procent van maximaal redelijk naar verhouding laag, terwijl onze woningen kwalitatief goed zijn met een EPC van 1.34. Dat betekent dat we over een aanzienlijke investeringscapaciteit beschikken. Die kunnen we ook buiten de gemeente Nijkerk inzetten zonder daarbij de gemeente of onze huurders tekort te doen.”

bron: Platform31

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden