Sportcafé De Slag blijft open

Foto:

Wie de laatste weken langs Zwembad De Slag, hoek Zuiderinslag/Koninginneweg is gereden kan het niet ontgaan zijn dat het sloopbedrijf voortvarend te werk gaat.

Er bestaan veel misverstanden over de toekomst van het Sportcafé en de Sporthal, Hans Root uitbater (sinds 2000) van het Sportcafé laat in een soort noodkreet weten dat het nooit de bedoeling is geweest deze voorzieningen ook te slopen. ‘’Integendeel, we zijn springlevend en blijven open!’’

Opvallend aanzicht

Doordat het zwembad het opvallende aanzicht van Sportcomplex De Slag is en nu een groot gapend gat vormt, wordt de indruk makkelijk gewekt dat het hele complex gesloten is. ‘’Ik word al jaren achtervolgd met de vraag wanneer wij dicht gaan, maar de laatste weken, sinds de start van de sloop, krijg ik dagelijks meerdere keren deze vraag. Het is om hopeloos van te worden, zelfs als mensen een feest met BBQ voor de zomer reserveren krijg ik de vraag of ik dan nog wel open ben’’, vervolgt Root. Wat zeker niet meewerkt is het feit dat wanneer je op Google Maps zoekt naar De Slag dat er groot bijstaat ‘Permanent gesloten’.

Sfeervolle buitenbar

Veel mensen zouden in zo’n situatie de handdoek in de ring gooien, maar uitbater Hans Root laat het er niet bij zitten en vertelt enthousiast over zijn activiteiten en nieuwe plannen. ‘’Natuurlijk ondervinden we last van de sloop, zo moet de wand tussen het Sportcafé en het Zwembad vervangen worden door een nieuwe wand, maar dit gaat in goed overleg met de aannemer, zij doen echt hun best om te zorgen dat we daar zo min mogelijk last van ondervinden’’.

Samen met zijn medewerkers blijf Root zich inzetten om het zijn gasten naar de zin te maken. ‘’Het is nu de tijd voor de buitenfeesten met bedrijf, familie en vrienden, dat kan met een koud/warm bittergarnituur tot een uitgebreide BBQ of met een vis-rundvlees salade tot uitgebreid koud- en warm buffet. Binnenkort hebben we zelfs een bruiloft met 50 gasten. Ook wordt er regelmatig paling en zalm gerookt voor de verkoop. Alles is vriendelijk geprijsd en sinds enkele jaren hebben we een sfeervolle buitenbar en bij de midgetgolfbaan staat ‘Ouwe Hans Dierenparkje’, een kinderboerderijtje me konijnen, kippen, vogels en vissen. Zijn er gasten die liever een binnen activiteit doen, dan kunnen die biljarten, darten en we beschikken over oudhollandse spelen. Uiteraard kan er op grootbeeld tv sport gekeken worden aan de gezellige, bruine bar’’.

Nadere info

Sinds 2017 heeft een actieve groep mensen ‘Vrienden van Sportcafé De Slag’ opgericht, zij organiseren gezellige Bingo’s en al zo’n tien jaar is het Sportcafé het thuishonk van Carnavalsvereniging De Leutbroeken, die jaarlijks diverse carnavalsfeesten organiseren. U ziet het, er zijn volop activiteiten, alleen kunnen er nu echt geen baantjes meer getrokken worden. Nadere info over de mogelijkheden? Sportcafédeslag.nl of 06-23850767 (Hans Root), Zuiderinslag 2, 3871 NR Hoevelaken.

bijdrage van Theo Zuurman

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen