Regiotaxi rijdt beter op tijd

Foto:

Sinds Wilma van de Bunt klachten is gaan verzamelen, rijdt Regiotaxi beter op tijd.

Bovendien wordt er veel meer meegedacht met de wensen van de reiziger. Bij navraag bleek dat de mensen met klachten oplucht en blij zijn dat het nu beter gaat.

Dat schrijft de gemeente in een brief aan Wilma van de Bunt. De gemeente heeft meer nieuws in die brief, volgens Van de Bunt.

De gemeente gaat deze zomer met de bioscopen en theaters overleggen of er bij aankondiging van de voorstellingen ook een eindtijd genoemd kan worden zodat de reizigers weten hoe laat ze de terugreis kunnen boeken. Nu gaat dat nog wel eens mis en rijdt de regiotaxi weg als er niemand staat.

De gemeente wil graag dat er een lijndienst-busje komt die een aantal dagen per week rechtstreeks rijdt naar het Meanderziekenhuis in Amersfoort. De gesprekken met de provincie hierover worden gedaan door Valleihopper.

Valleihopper heeft inmiddels een enquête uitgevoerd onder de reizigers met een WMO indicatie. Wel op het moment dat alles alweer beter ging. Van de Bunt: ” Van een aantal mensen heb ik gehoord dat ze de klachten over 2017 hebben genoemd en daar ben ik blij mee.”

Tot eind 2019 liggen de meeste afspraken met Valleihopper vast en kan in de tussentijd niet gewijzigd worden.

Van de Bunt: “Het afgelopen half jaar hebben we met drie personen overleg gehad met de gemeente over dit probleem, twee reizigers en een regiotaxichauffeur. Wij hebben gevraagd om het boetesysteem voor het te vroeg of te laat komen mee te nemen in de nieuwe afspraken voor 2020. Al met al ben ik blij met deze uitkomst en ga ik er van uit dat de verbetering blijvend is. Wij blijven in overleg met de gemeente.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen