Tiny Houses zijn onderweg

Foto:

Nog een kleine maand en dan staan de eerste Opstapwoningen, ook wel Heijmans ONE genoemd, aan de Ds. Kuypersstraat in Spoorkamp.

Totaal komen er 28 van deze tijdelijke woningen in Nijkerk. Ze hebben een oppervlakte van 39 vierkante meter en bieden een thuis voor diverse woningzoekenden die om uiteenlopende persoonlijke omstandigheden dringend tijdelijke en betaalbare woonruimte nodig hebben.

De woningzoekende die dringend een woning nodig heeft, kan vanaf vandaag tot maandag 27 augustus reageren via Woningstichting Nijkerk. Het enthousiasme voor de woningen onder de doelgroepen is groot.

De Opstapwoningen met een tijdelijk huurcontract

De instapklare woningen aan de Ds. Kuypersstraat zijn uniek voor Nijkerk en omgeving. Veertien tijdelijke Opstapwoningen zijn bedoeld voor eenpersoonshuishoudens die met spoed op zoek zijn naar woonruimte. Deze huurders krijgen een tijdelijk contract. Na 2 jaar zijn ze verplicht zelf andere woonruimte te hebben gevonden. De andere tijdelijke woningen zijn toegewezen aan jongeren en nieuwkomers.

Het woningproject is een initiatief van de gemeente Nijkerk in samenwerking met leverancier Heijmans en Woningstichting Nijkerk.

Interesse voor de woningen

De druk op de woningmarkt blijft groot, ook voor mensen die met spoed op zoek zijn naar een woning, maar niet voor urgentie of beschermd wonen in aanmerking komen. Vanaf vandaag staat informatie over de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor een opstapwoning op www.wsnijkerk.nl. Geïnteresseerde woningzoekenden kunnen tot maandag 27 augustus hun motivatie waarom zij in aanmerking willen komen, aan WSN kenbaar maken. Ook is het belangrijk dat huurders aangeven wat ze gaan doen om in twee jaar aan andere woonruimte te komen.

Eerste bewoners in de Opstapwoningen

Vanaf 10 september kunnen de eerste bewoners hun intrek nemen in de eerste 20 Opstapwoningen. De overige 8 woningen worden kort daarna opgeleverd. Naar verwachting zullen de woningen blijven staan voor een periode van maximaal 10 jaar. Hierna wordt naar een nieuwe passende locatie gezocht.

Kwalitatieve en energiezuinige woonruimte

De Heijmans ONE is zeer energiezuinig, slim ingedeeld en oogt verrassend ruim. De woning heeft een oppervlakte van 39 vierkante meter. Op de begane grond is een woonkamer met vide, keuken, badkamer, eigen voordeur en buitenterras. Boven bevindt zich een aparte slaapkamer.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen