1e openbare AED in hartje Nijkerk

Foto:

De AED van Museum Nijkerk hangt nu op het Wheemplein.

De AED stichting is met Museum Nijkerk gaan praten of de AED die in het museum hing, naar buiten geplaatst kon worden Het museumbestuur stemde hiermee in. Aan de voorkant van het monumentale pand van het museum mocht de AED niet geplaatst worden. Maar het museum heeft ook een achterkant en daar kon de AED wel opgehangen worden. Een nieuwe batterij werd besteld en dankzij een gift van Gerard van den Tweel kon de kast aangeschaft worden.

Daar hangt hij nu op het Wheemplein. Deze AED is aangemeld bij Hartslag NU.

Bij een reanimatie-oproep vertrekken de dichtst bij zijnde burgerhulpverleners naar het slachtoffer Onderweg halen enkelen een AED op. Dat kan dus ook deze AED op het Wheemplein zijn. Via een appje of sms op de telefoon van de burgerhulpverlener krijgen de burgerhulpverleners door waar de dichtstbij zijnde kast hangt en wat de code is. Meestal is dat binnen in straal van 500 meter van het slachtoffer.

Na de reanimatie brengt de burgerhulpverlener het apparaat weer terug. De AED stichting of de eigenaar controleert vervolgens de AED en brengt deze weer op orde wanneer dit nodig is.
Door een openbare AED kan hulp sneller op gang komen bij een hartstilstand.

Wist u trouwens dat 70% van de reanimaties wordt opgestart door burgerhulpverleners?
In geval van een hartstilstand is dat van levensbelang, want elke seconde telt.

Bent u in het bezit van een geldig reanimatie/AED diploma dan kunt u zich aanmelden als burgerhulpverlener bij Hartslagnu.nl.
Wilt u meer informatie over een AED in uw buurt of donateur worden neem dan contact op met [email protected]
Wilt u het mooie werk van Museum Nijkerk steunen of dit geheel door vrijwilligers gerunde museum bezoeken? Het adres is Venestraat 16

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen