Nieuwe activiteiten op Sleepbootdagen

Foto:

De 13e editie van de Nijkerkse Sleepbootdagen vindt plaats op zaterdag 1 september, van 11.00 – 17.00 uur.

Ruim veertig sleepboten, behorend tot het varend erfgoed, zijn present waaronder de ‘Sleepboot van het Jaar 2018’ , sleepboot Ger-Ant van Jan en Mirjam Verhoef uit Bunnik.

Burgemeester Gerard Renkema, ondernemer Gerard van den Tweel en Chris Nieuwpoort, voorzitter Vereniging De MotorSleepboot (VDMS) nemen om 10.30 uur in opduwers de vlootschouw af. Om 11.00 uur houden ze een toespraak en verrichten ze de opening op de sleepboot Magda.

Meerdere jubilea

Het Zeemanskoor Nijkerk bestaat vijf jaar en organiseert deze dag een Shantyfestival, van 12.00 – 17.00 uur. Er treden acht koren op vier podia in het centrum op, waaronder op het Havenplein.

Gerard van den Tweel, sponsor van de Sleepbootdagen, is vijftig jaar ondernemer.

VDMS, waar vrijwel alle schippers lid van zijn, bestaat vijfentwintig jaar. De organisatie wil deze jubilea niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Van alles te doen

Er is van alles te doen en te beleven! De brandweer Gelderland Midden Post Nijkerk geeft demonstraties en zorgt voor waterpret. De Vaargroep Flevoland staat met een bassin met bestuurbare scheepsmodellen. Kotter Verhuur Randmeren verzorgt rondvaartjes in kleine bootjes.
De Oldtimer Club Nijkerk neemt een collectie oldtimers mee en Rob en Henny Wagenaar laten hun stationaire motoren draaien. John van Midden, smid bij smederijmuseum Hoefhamer in Elburg, geeft een demonstratie.

Er is muziek en dans van kapel Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps en Dansschool Badabounce Streetdance Nijkerk. Kinderen kunnen zich gratis laten schminken bij Fraai en Franje en mogen stoepkrijten.

Kunstenaars Jos Schoonderbeek, Jaap Venema, Marian Monincx en Hennie de Vries – Goudsblom gaan weer een sleepboot op het witte doek vastleggen. Er is een boeken-, curiosa- en hobbymarkt, georganiseerd door Inesweb Evenementen.

Als goede doelen zijn ‘Geef om Zwerfhonden’ en ‘Stichting Vaarwens’ aanwezig. De Challenge Nijkerk passeert tussen 14.30 – 15.00 uur de Sleepbootdagen. De deelnemers hebben er dan zes dagen wandelen opzitten. De organisatie van de Sleepbootdagen wil dan ook aandacht aan deze prestatie schenken.

Nieuwe activiteiten

Er vinden ook een aantal nieuwe activiteiten plaats. Het RijksVaartuig 29, een voormalig sleep- en bergingsvaartuig van de Genie van de Koninklijke Landmacht, is aanwezig. Het publiek mag een kijkje aan boord nemen. Er is een reuzensjoelbak voor jong en oud en er zijn kleurplaten van sleepboten voor kinderen. Als Sleepbootdagenactie kan men het gewicht raden van een reuzenkrentenbrood, waarvan er twee te winnen zijn. Op 31 augustus zal de groep Paddy’s Passion (Ierse muziek) optreden bij de verlichte boten.

Hier vindt je het complete programma van de Sleepbootdagen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen