B&W kritisch over “Regio Amersfoort”

Foto:

“Als gemeente blijven we het traject van de ‘Dialoog regio Amersfoort’ kritisch volgen.”

Dat staat in een brief van het college aan de gemeenteraad.

Op 6 september praten de betrokken gemeenten over een strategische agenda. Daar staan vijf onderwerpen op: leren, werken, zorgen, samenleven en consumeren
Het college staat niet voor de volle 100% achter het idee al die onderwerpen daar te bespreken. Veel thema’s staan ook op de agenda van de Regio Food Valley en anders wel op de lokale agenda. Maar, er zijn natuurlijk thema’s, die wel geschikt zijn om in de Regio Amersfoort op te pakken, bijvoorbeeld leren en werken. Bij “samenleven” wil het college best regionaal over woningbouw nadenken.

Samen aan Zet

Volgens Regio Amersfoort kunnen inwoners zich de komende maanden uitspreken over drie thema’s, waaronder het fietsvriendelijker maken van de regio. Ook daarover is het college sceptisch: “Belasting op onze inwoners en organisaties willen we beperken, aangezien ook bijeenkomsten voor ons lokale uitvoeringsprogramma gepland worden. Tevens zijn wij van mening dat
de regionale dialoog een stevige focus moet hebben met thema’s die inwoners/organisaties raken en waarbij duidelijk sprake is van een regionale schaal.

Maar eerst is de raad nog aan zet. Bij de brief zit een shema en dat maakt veel duidelijk. Het college: “Uit het overzicht wordt duidelijk dat veel thema’s naar ons idee niet geschikt zijn voor een regionale dialoog.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen