Verkeersvragen van de Lokale Partij beantwoord

Foto:

De Lokale Partij had een tijd geleden vragen gesteld over twee verkeerssituaties, die bij het kruispunt Oeverweg/Domstraat en die bij de Laakweg/Amersfioortseweg.

Oeverweg/Domstraat

Het kruispunt Oeverweg/Domstraat is alweer even geleden aangepast. Het is nu een gewoon kruispunt. Voorheen kon je er niet afslaan. Merkwaardig, vindt de Lokale Partij. Er zijn namelijk afspraken met Amersfoort gemaakt over het afsluiten voor verkeer vanuit Vathorst en Nijkerk richting de Domstraat. De afspraak luidde: de route tussen Nijkerk/Holkerveen via de Domstraat en de wijk Laak 3 naar de Laakboulevard en de rest van Vathorst is afgesloten voor motorvoertuigen. Daar is niets aan veranderd.

Volgens het college is die route voor auto’s door andere maatregelen nog steeds onmogelijk en daarom waren de verkeersbelemmerende maatregelen op de kruising Oeverweg/Domstraat overbodig.

Laakweg/Amersfoortseweg

De Lokale Partij vond de situatie op de Laakweg maar gevaarlijk en wilde daarom maatregelen. Maar vragensteller Van Elteren ving bot. Het college vond, dat de t-splitsing Laakweg – Amersfoortseweg niet gevaarlijk is. Reden voor Van Elteren om aanvullende vragen te stellen.

Het college antwoordt nu, dat de situatie gemonitord wordt. Ook op tijdstippen, dat er veel fietsers en auto’s naar school of werk gaan (in de ochtend tussen 7.00 uur en 8.30 uur). De gemeente heeft bovendien een gesprek met de eigenaar van het poeliersbedrijf aldaar gehad. Mocht de omwonenden ook een gesprek met de gemeente willen, dan kan dat, zo staat in de brief van het college aan de raad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen