Anti Pest Club in Nijkerk: “Ik kwam in het ziekenhuis door stress van het pesten.”

Foto:

“Kankerkop, rotjoch, vieze Pool, varken..”; de ergste woorden komen voorbij in een klas waar gepest wordt.

De sfeer is naar en veel kinderen gaan met tegenzin naar school. Tijdens de Week tegen Pesten, van 17 t/m 21 september, zendt de EO voor het vierde jaar op rij de Anti Pest Club uit. Aflevering 2 speelt zich af op een basisschool in Nijkerk. Nienke en Rhodé hebben de hulp van presentatrice Anne-Mar Zwart ingeroepen.

Maranathaschool

In groep 8 van de Maranathaschool maken de kinderen elkaar het leven zuur. Het speelt al jaren en sommige kinderen kunnen dan ook niet wachten om naar de middelbare school te gaan. Patrick en Arian zijn twee jongens die veel last hebben van het nare gedrag van anderen. Het is zelfs zo erg dat Patrick lichamelijke klachten kreeg van de stress die hij krijgt door het pesten. Hoog tijd voor Anne-Mar om in actie te komen en een hartig woordje met deze klas te spreken.

Voor elkaar opkomen

In dit met een Gouden Roos bekroonde programma gaat presentatrice Anne-Mar langs bij basisschoolklassen waar gepest wordt. Ze zet alles op alles zodat de klas voortaan voor elkaar opkomt en de klas zich aansluit bij de Anti Pest Club. Anne-Mar: ‘Ik kom het elke weer tegen: kinderen die niet weten wat ze moeten doen als er in hun klas gepest wordt. Zodra ik ze laat inzien dat ze niet alleen zijn, voelen ze zich gesterkt om voortaan voor elkaar op te komen.’

Livestream

Tijdens de Week Tegen Pesten is er een dagelijkse livestream van 10.45 – 11.00 uur, waarin klassen kunnen meechatten, de livestream is live te zien via eo.nl/antipestclub.

Eigen Anti Pest Club oprichten

Via eo.nl/antipestclub kunnen kinderen ook zelf een Anti Pest Club oprichten door onder andere gratis Zapp Anti Pest Club-bandjes te bestellen. De bandjes zijn vanaf 10 september te bestellen.

Anti Pest Club, van 17 t/m 21 september, elke dag om 17.10 uur op NPO Zapp

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen