Nieuwprogramma Kunstbus Nijkerk

Foto:

Het programmablad van Kunstbus Nijkerk voor het nieuwe culturele seizoen 2013 – 2014 is in de eerste week van augustus beschikbaar. Mensen die niet meer zo mobiel zijn, op leeftijd zijn of ’s avonds liever niet meer alleen de deur uit gaan, kunnen met Kunstbus Nijkerk naar een theaterconcert, het Rijksmuseum, een kleinkunst voorstelling en het Concertgebouw.

“Kunstbus Nijkerk rijdt voor inwoners van Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen” zegt projectleider Arie Sterk. “Ons team heeft weer een ijzersterk programma samengesteld.”
“Op 19 december 2013 gaan we naar Theater De Lampegiet in Veenendaal om een optreden van De 3 Baritons bij te wonen. Ernst Daniël Smid, Henk Poort en Marco Bakker nemen ons mee op een muzikale reis door Ierland. Ze worden begeleid door een 20-koppig orkest. Naast diverse klassieke werken vertolken ze onvergetelijke Ierse liedjes zoals Oh Danny Boy, The Rose of Tralee en nog meer moois.”
“Op 4 februari volgend jaar brengen we een bezoek aan het Rijksmuseum in Amsterdam. We hebben er 10 jaar op moeten wachten, maar nu is dit museum eindelijk weer open voor het publiek. Onder leiding van een gids krijgen we de hoogtepunten van het Rijksmuseum te zien. Mensen die het museum al hebben bezocht, zijn diep onder de indruk van de architectuur van het gebouw en de prachtige collectie. Wij hopen natuurlijk dat onze deelnemers, dat ook zullen zijn.”
“Op 15 maart 2014 gaan we naar de voorstelling ‘Die avond in Parijs’, gepresenteerd door Ivo Niehe. Bij deze naam denk je niet direct aan een artiest die cabaret en kleinkunst op de planken brengt, maar Ivo weet zijn publiek uitstekend te vermaken. Hij laat de bezoekers niet naar huis gaan voordat er flink is gelachen en waardevolle levenslessen zijn gegeven.”
“Dit seizoen hebben we voor het eerst een vierde uitstap in het programma opgenomen, en wel het Concertgebouw in Amsterdam. Op 2 april 2014 kan er een optreden ‘Concertgebouw Classics viert de lente’ worden bijgewoond. Het wordt een stijlvolle avond uit. De rode loper wordt voor ons uitgelegd en we krijgen de meest aansprekende en mooiste klassieke muziek voorgeschoteld. Presentator Tijl Beckand neemt ons mee naar de verhalen achter de muziek. Bovendien krijgen we in de pauze een sprankelend glas prosecco.”
“De Engelse componist Vaughan Williams baseerde zich voor zijn dromerige Fantasia on Greensleeves op een beroemde melodie die de bezoekers zeker zullen herkennen. In zijn The Lark Ascending wist hij het idyllische beeld van een opstijgende leeuwerik in bijna pastorale muziek te vangen. Daarnaast worden beroemde werken van Edward Elgar en Mahler/Britten ten gehore gebracht. Dat wordt een avond genieten!” besluit Arie Sterk.
Informatie
Het programmablad en het aanmeldingsformulier zijn verkrijgbaar bij UVV, Frieswijkstraat 97 in Nijkerk, Passe Partout in de Langestraat 3 in Nijkerk en De Kopperhof, Sportweg 25 in Hoevelaken. De sluitingsdatum voor aanmeldingen is 15 september 2013. Per bus kunnen 50 belangstellenden mee. De aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt. 
Meer informatie is verkrijgbaar op werkdagen tussen 9.00 – 11.00 uur bij UVV Nijkerk, telefoon 033 – 2460115 en e-mail [email protected].
Bijdrage van Yvonne Krol
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen