Niets dan lof over Fietsvierdaagse (video en foto’s)

In eerste instantie had de organisatie op ongeveer 150 mensen gerekend. Dat waren er maandag iets meer: over de 400.

Tot verbazing van de organisatie, die inderhaast extra kopietjes van het inschrijfformulier moest maken. Waarschijnlijk speelde het prachtige weer daar een belangrijke rol in, maar de wind op dinsdag en de regen op woensdag kon de – over het algemeen – seniorendeelnemers niet tegenhouden.

Leuke verhalen

Een Belgisch stel kwam maandagmorgen voor een paar dagen fietsen naar het Ampt van Nijkerk en vielen met hun neus in de Fietsvierdaagse. Ze deden alle dagen mee en komen volgend jaar weer. Een man van 88 reed 60 kilometer per dag , zonder trapondersteuning. Zijn eigen accu is nog goed genoeg, zo zeil hij. Een ander: “Ik heb vandaag het maximale uit mijn accu gehaald. 60 kilometer gereden? Nee, 30, maar die accu is van mezelf.

Een belangrijk element bleek de gezelligheid. Bij het handpontje over de Eem moest men op een bepaald moment een uur wachten en er was niemand, die daarover zijn beklag deed. Het was er erg gezellig. Zo gezellig, dat een andere deelnemer zei: “Als we er morgen niet zijn, stel jey het dan een dag uit?”

Op de site van Arjen Gerritsma staan veel foto’s. Ely Hackmann maakte voor de Fietsvierdaagse een impressie.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen