Veel interesse in Appel voor reanimatiecursus

Foto:

Eind oktober 2017, ontving Buurtvereniging Appel-Driedorp door alle stemmen die zij hadden ontvangen tijdens de Rabobank Clubkascampagne, een bedrag van ruim €900,-

Geld, dat de buurtvereniging wilde gaan gebruiken om reanimatiecursussen te organiseren voor haar leden. Dit omdat er verschillende AED-apparaten in de wijken hangen en de overlevingskansen enorm vergroot worden bij kennis van gebruik van de apparaten.

Maandagavond 17 september was het dan zover. De eerste reanimatiecursus, die dus “gratis” aan de leden aangeboden kon worden. Met twee volledige groepen was deze avond helemaal vol. Er is flink geoefend met het gebruik van de AED-apparaten, mond-op-mond-beademing en uiteraard hartmassage.

Daarnaast werd er ook gesproken over wat te doen in verschillende situaties. Hoe kun je bijvoorbeeld nog meer helpen, als er al andere mensen bezig zijn met de reanimatie van een slachtoffer en jij ook graag iets wilt doen.

Een zeer geslaagde avond waarbij veel nieuwe mensen hebben leren reanimeren. Het uiteindelijke doel van deze reanimatieavonden is dat de mensen zich aanmelden als burgerhulpverlener, omdat zo het nut van de AED-apparaten in de wijk wordt vergroot. De kennis en kunde hebben de deelnemers inmiddels, en of zij zich aanmelden is aan hen.

De belangstelling voor de reanimatiecursus was zó groot, dat er nóg een volledige cursusavond is georganiseerd. Die is volgende week
Het bestuur van Buurtvereniging: “Zoveel animo hadden wij niet durven hopen en is een prachtig resultaat! Reanimatie is een serieuze en belangrijke zaak, en hoe meer mensen het kunnen, hoe meer overlevingskansen je hebt om bij hartproblemen te overleven. En dat alles door de opbrengst van de Rabobank Clubkascampagne!”

'

Reacties

article
115509
Eind oktober 2017, ontving Buurtvereniging Appel-Driedorp door alle stemmen die zij hadden ontvangen tijdens de
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/115509/zonder-titel-74-20/
2018-09-20T10:55:39+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/09/20105234/2018-09-20-appel-ehbo-1.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Nieuws