Landelijke natuurwerkdag zaterdag 3 november 2018

Foto:

Samen buiten aan de slag, dat kan op zaterdag 3 november 2018 op de Natuurwerkdag.

Het is gezond, leuk en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen. In heel Nederland wordt op een groot aantal locaties deze dag gewerkt aan herstel en onderhoud van het landschap, alleen al in Gelderland op meer dan 70 locaties.

In de omgeving van Nijkerk gaat de werkgroep Appel samen met de werkgroep Gerven en Hell en de landschapswerkgroep van IVN Nijkerk aan de slag op de hei van het landgoed Appel. Op dit landgoed zijn in 2016 inrichtingswerkzaamheden gestart om de landbouwpercelen om te vormen naar nat en vochtig hooiland, heide en bos. Zo zal het op termijn een ecologische verbinding vormen tussen de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug.

Op 3 november wil de IVN hier graag met een grote groep mensen aan de slag. De werkzaamheden bestaan uit het omzagen van bomen en struiken, het rooien van berk en grove den, en dennen trekken op natte hei, om zo de heide weer de ruimte te geven. Deze werkzaamheden zijn ook geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, mits ze onder begeleiding zijn van een ouder. Ook maatschappelijke stagiairs zijn van harte welkom.

Aanmelden

Er wordt om 9.30 uur begonnen. Het duurt tot 15.30 uur, maar een dagdeel meewerken is ook prima. Voor koffie, thee en lunch wordt gezorgd. Zorgt u zelf voor stevig schoeisel en kleding? Heeft u zin om mee te helpen op Appel? Aanmelden kan op de website van de landelijke natuurwerkdag.
Nieuwsgierig wat er op 3 november overal in Nederland wordt ondernomen? Een overzicht staat op dezelfde website.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden