INGEZONDEN BRIEF: Lieve jongens en meisjes

Foto:

We zijn vertrokken hoor. De grote pakjesboot is weer volgeladen met cadeautjes, chocoladeletters en pepernoten.

We hebben aan alle kinderen gedacht. Jullie weten misschien wel dat er ook kinderen zijn met een gluten-allergie. Ook aan hen is gedacht. Tijdens de intocht in Nijkerk zal één piet alleen maar glutenvrije pepernoten uitdelen. Hij is herkenbaar aan een speciale schort. De kinderen, die glutenvrije pepernoten moeten krijgen kunnen een vlaggetje of een kleurplaat downloaden op de site www.glutenvrij.nl. Zo hopen we dat het voor iedereen een feestelijke dag gaat worden.

Over minder dan 2 weken varen we de haven van Nijkerk binnen. Op het randmeer laden we alle spullen voor de kinderen in Nijkerk over van de grote pakjesboot in een kleinere boot. De grote pakjesboot kan de mooie haven van Nijkerk niet binnen varen. We komen dit jaar met een moderne pakjesboot. De vertrouwde pakjesboot waar we altijd mee aankomen in Nijkerk was aan vervanging toe. Maar alle Pieten passen erop hoor. Oma Piet, Opa Piet, de Danspieten, de Wegwijspiet, de Praatpiet allemaal zijn ze aan boord. Natuurlijk ontbreken ook de Jetski pieten niet en zorgen de Muziekpieten voor een vrolijke (peper)noot.

Die pieten hebben het afgelopen jaar niet stilgezeten. Alle roetvegen van de schoorstenen zijn van hun kleren gewassen. En na een paar keer zwemmen in de Middellandse zee waren ook de roetvegen snel van hun gezicht verdwenen. Zodat ik hun vertrouwde kleurtje weer kon zien. En door het zonnetje in Spanje is dat ook zo gebleven!

Om 14.00 uur op zaterdag 17 november zet ik voet aan wal in Nijkerk. En na een gesprek met de burgemeester stap ik op mijn paard Amerigo voor een rondrit door de stad. Onder begeleiding van de Pietenband gaan we op weg voor een rondrit door de stad. Maar let op! De route is anders dan andere jaren. We lopen via de Kolkstraat over het Plein naar het Verlaat. Via het Verlaat en de Kerkstraat komen we dan in de Langestraat. Vanuit de Langestraat gaat de stoet door de Oosterstraat naar het Molenplein. Daar staat een podium klaar. Vanaf het podium gaan we over het Singel door naar het Plein. Daar is het einde van de rondrit.

Ik hoop jullie allemaal te ontmoeten! We gaan er samen een mooi feest van maken!

Ik moet weer even het stuur van de pakjesboot overnemen, dus ik stop nu maar met schrijven.

Groeten,

Sinterklaas

cof

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen