Expositie fotoclub ‘De Iris’ in St Jansdal

Foto:

Tot half september 2013 houdt fotoclub ‘De Iris’ een expositie in ziekenhuis St Jansdal. Voor deze expositie zijn drie thema’s in beeld gebracht: ‘De vier seizoenen’, ‘Architectuur’ en ‘Eén vijfde deel’. 

Twee leden tonen ieder een collectie foto’s rondom een thema.
Janneke de Gijt maakte een serie, getiteld “De vier seizoenen”. In twintig foto’s laat zij heel duidelijk het specifieke van een seizoen zien. Daarnaast geeft zij aan de toeschouwer het volgende mee: “Het ritme van de tijd, het ritme van de natuur, wonderlijk, verassend, mooi, geniet er van”.
Loes Deirkauf maakte een serie van zeventien foto’s van haar favoriete onderwerp ‘Architectuur’. Bij de moderne architectuur spreken haar de vaak verrassende combinaties van kleuren, vormen, lijnen en materialen erg aan. Ook de weerspiegeling in grotendeels glazen gebouwen en in water zorgt dikwijls voor bijzondere beelden.
Eenentwintig leden van de fotoclub laten ieder met één of twee foto’s zien hoe zij het thema ‘Eén vijfde deel’ hebben uitgebeeld. Dit thema is gekozen om op een andere manier te leren kijken naar dat wat zij fotograferen. 
Een onderwerp hoeft niet altijd in zijn geheel gefotografeerd te worden om toch een interessante foto te maken. Zo kun je het vijfde deel van een voorwerp fotograferen en dat in zijn geheel afdrukken. Een andere mogelijkheid is om de foto zo te maken dat het vijfde deel van een voorwerp op een vijfde deel van de foto komt te staan. De verdere ruimte van die foto is dan leeg maar voegt duidelijk iets toe aan het geheel. Het thema kan ook worden uitgebeeld, gedacht vanuit kleur of vorm. Voor de kijker is het interessant om te achterhalen vanuit welk uitgangspunt de fotograaf is gaan werken. Is het hen gelukt om creatief met genoemd thema om te gaan? 
De foto’s hangen tot half september in het St Jansdal. Informatie over de fotoclub vindt u op www.afvdeirisharderwijk.nl 
Al sinds het bestaan van St Jansdal worden er regelmatig exposities gehouden in enkele gangen van het ziekenhuis. Voor vragen over kunst in het St Jansdal en exposities kunt u contact opnemen met Eline van den berg, coördinator kunst, telefoonnummer (0341) 43 51 73. Of per e-mail [email protected]. Voor meer informatie over kunst (werken) in het ziekenhuis kunt u terecht op onze website: www.stjansdal.nl/kunst  
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen