PRO21 op bezoek bij Activiteitencentrum Nijkerk

Foto:

PROgressief 21 bracht een bezoek aan het activiteitencentrum Nijkerk. Voor de fractie belangrijk in verband met het verantwoordelijk worden van de gemeente voor veel activiteiten die nu vallen onder de AWBZ.Zo ook voor veel van de zorg voor mensen met hersenletsel en mensen met een lichamelijke beperking.

Jacqueline Masereeuw, locatiemanager van InteraktContour, ontving de PRO21 raadsleden met open armen. Uitgebreid is ingegaan op de werkwijze in het activiteitencentrum. Centraal staat daarbij dat samen met de cliënten gezocht wordt naar het optimaal benutten van hun mogelijkheden. Maatwerk staat voorop.
Naast begeleiding in het centrum zelf worden ook mensen begeleid naar een passende werkplek, weliswaar altijd onbetaalde arbeid. Het gaat dan om begeleid vrijwilligerswerk. Ook onder meer begeleid wonen, begeleiding thuis en het trainen van vaardigheden behoren tot de taken van InteraktContour. Het activiteitencentrum aan de Oranjelaan heeft een regionale functie. De helft van de cliënten (ruim 60) woont in Nijkerk. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen