ABZ Diervoeding en gemeente weer “on speaking terms”

Foto:

De gemeente en ABZ Diervoeding hebben een tijdje lijnrecht tegenover gestaan, maar dat is verleden tijd.

Wethouder Oosterwijk: “Het bemiddelingstraject tussen gemeente en ABZ Diervoeding is niet gemakkelijk geweest. We kunnen ons nu wel weer op de inhoud richten ” Het vertrouwen is hersteld en gezamenlijk wordt nu aan twee varianten gewerkt. In de eerste variant blijft ABZ Diervoeding gewoon aan de haven, in de tweede variant verhuist het bedrijf.

Klompenhouwer (De Lokale Partij) was verbaasd, dat nu toch weer de verhuizing tot de mogelijkheden behoort. Zo ver is het nog lang niet. Wethouder Oosterwijk denkt, dat volgend jaar zomer de twee varianten aan de raad voorgelegd kunnen worden en daarover een beslissing kunnen nemen. Dan zijn namelijk ook de financiële gevolgen in grote lijnen in kaart gebracht.

Metingen

Er is heel wat gedoe geweest over de metingen van stikstof-, geluid- en geuroverlast. Daar wordt momenteel aan gewerkt en de resultaten zullen rond eind 2018 op tafel liggen, op een manier die “Raad van Staten-proof” is en waar beide partijen achter staan.

De raad hoorde het aan en stelde geen lastige vragen. Hans Boer (CU-SGP): het zijn broedende kippen in plaats van kemphanen.

Dossier: Havenkom
'

Reacties

article
118522
De gemeente en ABZ Diervoeding hebben een tijdje lijnrecht tegenover gestaan, maar dat is verleden
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/118522/abz-en-gemeente-weer-on-speaking-terms/
2018-11-15T21:33:17+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/10/11125107/2018-10-11-abz-diervoeding-2.jpg
havenkom, nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Nieuws