Fietspad Zeedijk weer opgeknapt (video)

Het waaide hard op de Zeedijk, maar het fietspad werd er niet minder mooi door.

Het is nu geel, maar die kleur zal in de loop van de tijd veranderen. Bovendien is het pad veiliger, want breder geworden: 2,5 meter. Langs het pad komen infoborden, bijvoorbeeld over het verdwenen slot Hulckesteijn. Begin volgend jaar wordt het pad naar Putten door getrokken.

De wethouders Broekman en Oosterwijk kwamen op houten fietsen aangereden en openden zo het fietspad.

Wim Oosterwijk: “We willen graag dat Nijkerk een fietsvriendelijke gemeente is. Hierbij kijken we specifiek naar de ontwikkeling van sneller en veiliger fietsverkeer. De afgelopen drie maanden is er hard gewerkt aan de vervanging en verbreding van het fietspad aan de Zeedijk. Een mooie stap waarmee we het voor fietsers nog aangenamer maken in onze gemeente.”

Het fietspad maakt onderdeel uit van een populair fiets- en wandelnetwerk rondom het Veluwemeer en is een belangrijke verbinding tussen Nijkerk, Bunschoten-Spakenburg en Putten. Ook loopt het vlak langs het watergebied dat onderdeel uitmaakt van de Gastvrije Randmeren.

“Naast fietsers zijn ook wandelaars en natuurliefhebbers te gast in dit prachtige gebied. Natuur en recreatie gaan hier goed samen en daar ben ik trots op”, geeft wethouder Mariëlle Broekman aan. “Rondom het fietspad wordt ook aandacht besteed aan de cultuurhistorische aspecten van dit gebied. Zo zijn de dijkdoorbraken van 1916 en het kanaaltje weergegeven in het fietspad.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden