Familie Molenaar krijgt eerste PMD-container

Foto:

Wethouder Harke Dijksterhuis overhandigde maandag 3 december 2018 de eerste nieuwe PMD-container aan de familie Molenaar in de Kardinaal Alfrinklaan.

Volgend stap in duurzame afvalinzameling

PMD staat voor Plastic, Metalen verpakkingen en Drankkartons. Tot en met 21 december levert Remondis de PMD-containers af bij inwoners die deze aangevraagd hebben. In totaal ontvangen circa 7.000 huishoudens de nieuwe, grijze container met oranje deksel. De inzameling van plastic door middel van semi-transparante zakken is in 2019 ook mogelijk.

Wethouder Harke Dijksterhuis is blij met de nieuwe PMD-containers: ”Jaarlijks produceren we in de gemeente Nijkerk per persoon 110 kilo restafval. Die 110 kilo bestaat vaak uit nog herbruikbare materialen. Er wordt nu nog veel plastic, drankkartons en blik aangetroffen in het restafval. Minder PMD-afval in ons restafval zorgt voor een verhoogd hergebruik van grondstoffen en vermindert het te verbranden restafval. Dit sluit aan bij de ambitie van ons college om de hoeveelheid restafval significant te verminderen.”

Afval goed scheiden

Vanaf 14 januari 2019 zamelt firma Remondis namens de gemeente Plastic, Metalen en Drankkartons (PMD) aan huis in. Ook goed om te weten: vanaf 1 januari 2019 wordt aan huis restafval, GFT en het PMD door de afvalinzamelaar om de drie weken ingezameld. Dit betekent dat restafval en GFT minder vaak worden ingezameld dan nu het geval is. Door het afval thuis goed te scheiden, is een inzamelfrequentie van één keer per drie weken voldoende.

De maanden juni tot en met augustus zijn een uitzondering: dan zamelt de gemeente één keer per week GFT-afval in. Mogelijk verandert de dag dat inwoners in bepaalde starten hun container bij de weg mogen zetten. Dit staat vermeld op de afvalkalender die vanaf 10 december huis aan huis wordt verspreid in de gemeente. Online kunt u de afvalkalender 2019 alvast inzien en eventueel uitprinten. Deze staat op www.nijkerk.eu/inwoners/afval. Ook staan alle wijzigingen vanaf 2019 op www.mijnafvalwijzer.nl.

Gratis luiers inzamelen

Vanaf vandaag, maandag 3 december 2018 zamelt de gemeente Nijkerk (weer) gebruikte luiers in. Dit kan met name voor ouders met jonge kinderen een aanzienlijke vermindering van het restafval betekenen. De gebruikte luiers worden na inzameling gerecycled bij de firma ARN. De luiers kunnen gratis aangeleverd worden in een (semi) transparante zak op de onderstaande locaties. Op het stadhuis en bij het gemeente loket Hoevelaken zijn tijdelijk luierzakken te verkrijgen. Ook zijn deze zakken tijdelijk verkrijgbaar bij de inzamelpunten. Dit geldt zolang de voorraad strekt. Daarna kunnen inwoners zelf zakken aanschaffen. Inwoners kunnen ook incontinentiemateriaal aanleveren, het gaat hierbij alleen om de luiers.

Inzamellocaties luiers

De containers waar de luiers kunnen worden gebracht, staan op de onderstaande locaties:
Kinderopvang Bzzzonder Corlaer van Siburglaan 18b in Nijkerk
Kinderopvang Bzzzonder Appelgaard Barneveldseweg 182 in Nijkerk
Kinderopvang Bzzzonder Maranathaschool Grieglaan 4 in Nijkerk
Kinderopvang Jabadabadoe Westerdorpsstraat 54b in Hoevelaken
Milieustraat Nijkerk Blekkerserf 4

Alle veranderingen en antworden op  veel gestelde vragen vindt u op de site van de gemeente.

'

Reacties

article
119510
Wethouder Harke Dijksterhuis overhandigde maandag 3 december 2018 de eerste nieuwe PMD-container aan de familie
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/119510/familie-molenaar-krijgt-eerste-pmd-container/
2018-12-03T16:07:36+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/12/03160654/2018-12-03-pmd-container.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Gemeente, Nieuws