Jaap Klootwijk Leermeester van het jaar 2013

Foto:

Maandagavond werd Jaap Klootwijk van Restaurant De Salentein benoemd tot Leermeester van het jaar 2013. De leermeester en zijn leerling ontvingen een flink prijzenpakket tijdens het speciale leermeestersevenement in Leerhotel Het Klooster.

Vakgek
De sous-chef werd voor deze verkiezing van Hotelschool Amersfoort genomineerd door Wouter Bayens, student Leidinggevend Kok aan Hotelschool Amersfoort: “Jaap is een vakgek en leeft echt voor zijn vak. Hij weet enorm veel en heeft deze kennis ook goed op mij over kunnen brengen.” De leermeester en zijn leerling ontvingen een flink prijzenpakket tijdens het speciale leermeestersevenement in Leerhotel Het Klooster. 
Grote betrokkenheid
De beroepenveldcommissie koos Jaap Klootwijk als grote winnaar vanwege zijn passie, betrokkenheid en bevlogenheid. Tjerk de Vries, lid van de beroepenveldcommissie Hotelschool Amersfoort: “Wouter legt in het nominatiefilmpje uit dat zijn leermeester zijn vrije dagen gebruikte om hem voor te bereiden op het NK Koken. Deze drive, samen met  zijn grote betrokkenheid bij Hotelschool Amersfoort, verdient erkenning.” Jaap zelf reageerde zeer verrast en was erg trots op zijn prijs. Ook de andere finalisten – Jeroen v.d. Hoek van ‘In den gloeiende Gerrit’ en Pascal de Mars van ‘Daily Deli Catering’ – gingen niet met lege handen naar huis en waren blij dat ze zo ver zijn gekomen in de verkiezing. 
De avond
Alle gasten werden ontvangen in een ‘proeftuin’ waar regionale en biologische leveranciers hun producten presenteerden, waaronder asperge-ijs en geitenkaashamburgers. Josine Riemslag, teammanager Hotelschool Amersfoort, onderstreepte in haar welkomstwoord het belang van de leermeester in de samenwerking tussen school en bedrijfsleven: “Dit soort evenementen zijn bij uitstek geschikt voor het uitwisselen van ervaringen.” 
Gastspreker Jan Huigen van de Eemlandhoeve sprak over de herkomst van producten. Wat ligt er eigenlijk op jouw bord en waar komt dit vandaag? Hij is van mening dat Amersfoort goed voor zichzelf kan zorgen door streekproducten te kopen en zo haar eigen economie een boost te geven. Zijn verhaal gaf de gasten meer dan genoeg gesprekstof tijdens het driegangendiner dat werd geserveerd door studenten van Hotelschool Amersfoort, werkzaam in Leerhotel Het Klooster. Peter Ros, gastheer van de avond, reikte de prijzen uit aan de leermeesters en hun leerlingen. 
Leermeester als schakel tussen onderwijs en bedrijfsleven
De verkiezing en het evenement zijn in het leven geroepen door de beroepenveldcommissie om uiting te geven aan de verbinding tussen Hotelschool Amersfoort en het regionale horecabedrijfsleven. Leermeesters vormen een schakel tussen de twee spelers. Maandagavond stond in het teken van erkenning voor het werk van de leermeesters en het uitwisselen van ervaringen. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen