Burgemeester Renkema kan blijven

Foto:

De gemeenteraad van Nijkerk heeft besloten Gerard Renkema voor te dragen voor herbenoeming tot burgemeester van de gemeente Nijkerk.

Tijdens een extra raadsvergadering op maandag 10 december is deze aanbeveling voor herbenoeming bekend gemaakt. De tweede ambtstermijn van burgemeester Gerard Renkema eindigt per 1 april 2019. De burgemeester had aangegeven voor herbenoeming in aanmerking te willen komen.

De aanbeveling is voorbereid door een vertrouwenscommissie die bestaat uit een raadslid van elke fractie. Het advies van de vertrouwenscommissie is op 10 december eerst in een besloten raadsvergadering besproken. In deze vergadering is daarna besloten om “de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan te bevelen Renkema voor te dragen voor herbenoeming tot burgemeester van de gemeente Nijkerk”.

Deze aanbeveling zal met het advies van de Commissaris van de Koning van Gelderland aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties worden gezonden. Burgemeesters worden bij Koninklijk Besluit (her)benoemd.

Gerard Renkema is sinds 1 april 2007 burgemeester van Nijkerk. Daarvoor was hij onder andere burgemeester van Eemsmond en wethouder in de gemeente Assen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen