Schilderen voor goed doel Nepal in eetcafé Princesse

Foto:

Op donderdag 31 januari en woensdag 13 februari worden schilderworkshops voor het goede doel georganiseerd.

Onder de naam Verf Feest voor Nepal wordt geld ingezameld voor de opvanghuizen van Stichting Indira Nepal. Met een drankje en een hapje naast de schilderezel kan naar hartenlust geschilderd worden. Er is keuze uit 5 mooie schilderij-voorbeelden en ervaring is niet nodig. Alle deelnemers worden namelijk professioneel begeleid. Iedereen zal aan het einde van de gezellige en creatieve avond met een meesterwerk naar huis gaan. Een Verf Feest is ideaal om met een groepje vrienden te doen of met collega’s.

Maar individueel inschrijven kan uiteraard ook.

De schilderworkshops zijn allebei in Princesse aan het Plein. De deelnamekosten zijn € 45,- p.p. Dit is inclusief 3 drankjes en alle hapjes. Tijdens de avond is er ook een verloting. Reserveren kan via email: [email protected] Geef door welke avond je wilt komen schilderen en welk schilderij (nummer) je wilt maken.

Diverse acties

In maart zullen 6 Nijkerkse dames namens Stichting Indira Nepal een bezoek brengen aan een opvanghuis in Kathmandu. Ze gaan daar als vrijwilliger aan de slag. Via de stichting, opgericht door een Nijkerkse, wordt geld ingezameld voor 2 opvanghuizen in de plaatsen Kathmandu en Mahendranagar. Ook zorgt de stichting ervoor, dat er regelmatig stagiairs en vrijwilligers naar Nepal reizen om te helpen.

Het vrijwilligerswerk wordt vaak gecombineerd met een trip naar bezienswaardigheden in bijvoorbeeld Kathmandu of bergwandelen in de Himalaya. Meer toeristen in Nepal komt de economie erg ten goede. Uiteindelijk helpt dit ook de kinderen in de opvanghuizen. De kinderen, die door Stichting Indira Nepal worden geholpen, gaan allemaal naar school (Engelstalig onderwijs). Dit kost veel geld en voor kleding, verzorging en eten blijft er dan nauwelijks geld over.

Om tijdens het bezoek een aantal extra benodigdheden aan te kunnen schaffen voor het opvanghuis en de kindereren organiseren de dames verschillende acties als de Verf Feesten.

Ook komt binnenkort de Indira Winter Veiling online voor het goede doel en is er de hartenactie voor nieuwe sponsors. De opvanghuizen zijn volkomen legaal en worden gecontroleerd door de Nepalese overheid. Het is veilig om de opvanghuizen te steunen. Stichting Indira Nepal en de Nepalese overheid garanderen dat de geldelijke bijdragen volledig naar de opvanghuizen gaan. De dames die in maart naar Nepal afreizen betalen de tickets en de verblijfkosten zelf. Alle ingezamelde gelden worden gespendeerd aan de kinderen in de opvanghuizen.

Meer informatie via de website: www.stichtingindiranepal.nl.

Op de foto staan Edith de Graaf-van Oostveen en Inge Janse-Baas die de avonden creatief zullen begeleiden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden