De Nepalblog over Schilderezels en kilo’s kleding

Foto:

Waar gaat dit over?

Schilderezels en kilo’s kleding

Mijn naam is Ingrid en ik ben de trotse voorzitter van de stichting Indira Nepal, samen met Gea en Inge. Met het bestuur en Edith, Judith en Marcelle gaan we in maart naar Nepal. Het komt nu zo dichtbij, geweldig om “mijn” kindjes in Bhaisepati weer te zien! Het is al weer twee jaar geleden dat ik in Nepal was. Gelukkig hebben we wekelijks contact via de mail.

Verf Feesten

Met ons zessen hebben we een paar acties verzonnen om geld in te zamelen. Ticket en verblijf betalen we zelf maar om straks wat nodige spullen te kunnen kopen voor de kinderen zamelen we geld in. Een van die acties zijn de Verf Feesten in eetcafé Princesse op 31 januari en 13 februari (nog plek voor, schrijf je snel in). Stichting Materra in Ermelo bood aan om de schilderezels te maken. Deze stichting biedt dagbesteding en begeleid werken voor mensen die door psychische, verstandelijke of lichamelijke besperkingen (nog) niet aan het arbeidsproces kunnen deelnemen.

Stichting Materra aan de slag

Het ging er professioneel aan toe. Eerst werd er een prototype gemaakt en daarna werden de pallethouten latten op maat gezaagd en geschuurd. Daarna de schroeven erin met als resultaat 60 schilderezels. De mensen van Stichting Materra vonden het een superleuke en gave klus om te doen. Wat waren zij trots op het eindresultaat en wij natuurlijk ook. Als dank hebben wij alle medewerkers een bedank-smul-hart gegeven. Dit viel enorm in de smaak!

Kleding

We nemen straks alle zes een extra koffer mee om kleding en schoenen mee te nemen. Door alle lieve en behulpzame vrienden heb ik nu zoveel spullen in huis dat we wel 30 extra koffers mee kunnen nemen.

Overal in mijn huis staan dozen en zakken die voor ons zijn ingezameld bij onder andere de breiclub van Arkemheen en Dorcas. Ken je iemand die op zoek is naar een stageplek of vrijwilligerswerk in Nepal? Ik help ze graag aan een vertrouwd adres. En dan hoop ik dat diegene ook een koffertje extra incheckt voor de kilo’s kleding die hun weg naar onze opvanghuizen nog moeten vinden. 😉

Over “De Indira Zes in actie voor Nepal”

Zes Nijkerkse dames vertrekken in maart naar Bhaisepati (Nepal) naar een van de opvanghuizen,  die Stichting Indira Nepal steunt. Ze gaan helpen met de kinderen, klussen doen en een mooie muurschildering maken in de speelkamer. De reis- en verblijfskosten betalen zij uiteraard zelf. Maar voor een paar (broodnodige) cadeaus voor de kinderen is extra geld nodig.

Vandaar diverse acties! Elke week een blog van een van de dames over de acties en de reis.

Wil je ook een steentje bijdragen en helpen? Doneer dan via

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden