16.880 liter vuurwerk ingezameld (foto’s)

Bezem en vuilniszak in de hand en aan de slag.

In Nijkerk gingen na de jaarwisseling tientallen inwoners op pad om het vuurwerkafval op te ruimen. Niet alleen medewerkers van de gemeente deden het werk, ook inwoners in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken staken de handen uit de mouwen.

Woensdag 9 januari maakte wethouder Harke Dijksterhuis de prijswinnaars bekend van de opruimactie vuurwerkafval. Harke Dijksterhuis reikte een playstation 4, een zwembad badenkaart, een spellenpakket en VVV-bonnen uit.

Wethouder Harke Dijksterhuis opende met: “Ik vind het fijn dat jullie opgeruimd hebben en we zijn enorm trots op jullie. Dit jaar zijn in totaal 525 vuiliniszakken ingeleverd, met in totaal 16.880 liter vuurwerk vergeleken met 2018 toch een groei van 7.400 liter vuurwerk. Daarmee hebben jullie de buurten weer een stuk schoner gemaakt en is voorkomen dat er ongelukken met dit niet-ontploft vuurwerk zijn ontstaan.”

De gemeente Nijkerk heeft voor oud en nieuw een oproep naar de inwoners van Nijkerk gedaan om vuurwerkafval in te leveren. Net als voorgaande jaren hebben inwoners vuurwerkrestanten ingeleverd.

Met het inzamelen worden twee vliegen in één klap geslagen. De bewoners helpen zo mee de buitenruimte te ontdoen van vuurwerkrestanten en het komt de veiligheid ten goede. Het is bekend dat er jaarlijks slachtoffers vallen op nieuwjaarsdag. Meestal zijn dit kinderen die de zogenaamde ‘weigeraars’ alsnog proberen aan te steken.

De winnaars

Playstation 4: Jordi Westhof 12 jaar uit Nijkerkerveen
Zwembad badenkaart: Joshua York 13 jaar uit Hoevelaken
Spellenpakket: Nadia en Yordi Poll 9 en 11 jaar jaar uit Nijkerk
VVV-bon : Dennis Blankestijn 9 jaar uit Nijkerk
VVV-bon: Mick Zoomsma 9 jaar uit Nijkerk
VVV-bon: Daan vd Uithoorn 8 jaar uit Nijkerk
VVV-bon: Jesse, Lieke, Jolijn Doppenberg 8,6 en 4 jaar uit Nijkerk

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden