Woningstichting Nijkerk: ook in 2019 dichtbij

Foto:

Woningstichting Nijkerk blikt positief terug op 2018.

Dat schrijft de WSN in een persbericht.

Het afgelopen jaar heeft de corporatie maar liefst 142 nieuwe huurwoningen opgeleverd in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. Het aantal woningen wat WSN verhuurt komt daarmee op ruim 3500 woningen. Dat is bijna een kwart van alle woningen in de gemeente Nijkerk. Het feit blijft, dat de vraag naar betaalbare huurwoningen groter is dan het aanbod. In 2019 zet WSN zich daarom weer voor 100% in om mensen die een thuis zoeken een goed huis te bieden.

Een paar nieuwbouwprojecten uitgelicht

Het afgelopen jaar steeg het aantal WSN huurwoningen tot ruim 3500. De nieuwe huurwoningen staan in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. Om een beeld te geven licht de WSN er een paar projecten uit:

Nijkerk

Aan de woonwijk Doornsteeg levert WSN een flinke bijdrage. De eerste fase is nu afgerond. In 2018
heeft WSN 83 huurwoningen opgeleverd. Naast Doornsteeg zijn er ook nieuwe huurwoningen opgeleverd aan de Torenstaat/Callenbachstraat en aan de Dominee Kuyperstraat. In deze straat
staan de zogeheten ‘Opstapwoningen‘.

Het gaat om verschillende soorten huurwoningen;eengezinswoningen, starterswoningen en levensloopwoningen. Een levensloopwoning is een woning waar alle functies zich op de begane grond bevinden. Levensloopwoningen zijn zo gebouwd dat de bewoners erin kunnen blijven wonen als hun levensomstandigheden veranderen, bijvoorbeeld door ouderdom, ziekte of handicap.

Nijkerkerveen

Afgelopen jaar fuseerden WSN en Stichting de Goede Woning uit Nijkerkerveen. Eind november zijn 7 energiezuinige levensloopwoningen aan de Dokter van de Kolkstraat opgeleverd. Ook zijn 8 huurwoningen opgeleverd aan de Stienstrastaat.

Hoevelaken

WSN staat open voor nieuwe samenwerkingsvormen als het gaat om wonen en richt zich op een
brede doelgroep. In Hoevelaken werkt WSN voor het eerst samen met JP van den Bent stichting. Zij
bieden ondersteuning aan mensen met een zorgindicatie. Totaal zijn er 24 woningen gebouwd aan de
Monshouwerlaan. Daarvan zijn 8 woningen voor huurders van WSN en 16 voor de JP van de Bent
stichting. In de zomer van 2018 zijn er 6 gezinswoningen opgeleverd aan de J.J.A. Goeverneurlaan.

Ook in 2019 dichtbij

WSN staat dicht bij haar klanten en beweegt mee met de omgeving. De corporatie helpt haar klanten totdat zij zich geholpen voelen volgens een vernieuwd dienstverleningsconcept. Dit betekent een online dienstverlening voor de mensen die zelfredzaam zijn en een persoonlijke dienstverlening voor de mensen die dat nodig hebben. Op deze manier kunnen klanten die meer behoefte hebben aan persoonlijke ondersteuning altijd bellen met WSN of persoonlijk langskomen op kantoor. WSN geeft samenwerking een stevige plek in haar werk. Als netwerkorganisatie gaat ze hechte partnerschappen aan met anderen, zoals de gemeenten, zorg- en welzijnsorganisatie en onderwijsinstellingen.

In 2019 bouwt WSN verder aan passende toekomstgerichte woningen waarbij kritisch wordt gekeken naar de woonbehoeften en de woonkwaliteit.
Meer informatie over de toekomstvisie van WSN kunt u vinden in het ondernemingsplan van de woningstichting.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden