Raad achter uitvoeringsprogramma

Foto:

Er ligt heel veel op het bordje van de gemeente.

Dat was het overheersende gevoel van de gemeenteraad bij de bespreking van het uitvoeringsprogramma. Dat is het programma, waarin de ambities van dit college zo concreet mogelijk worden uitgewerkt. Er zijn keuzes gemaakt. Wethouder Dijksterhuis: “De essentie van dat programma is het aanbrengen van focus. We kunnen niet alles tegelijk en we hebben niet overal geld voor. Het college komt daarom met dit voorstel.”

Hij zei dat nadat alle partijen hun mening over het uitvoeringsprogramma hadden gegeven. Zij waren er over het algemeen tevreden over. Alle partijen namen de gelegenheid nog wel te baat om eigen stokpaardjes te berijden, hier en daar accenten te leggen. Dat was ook niet zo moeilijk, want alles wat er in de gemeente speelt, kwam wel voorbij, van groenonderhoud en sportaccommodaties naar de Food Academy, van Energietransitie naar de ambulancepost en AED’s, van het huis van de stad tot aan ouderenwoningen.

Duidelijk was wel, dat er geen onbeperkt budget en mankracht beschikbaar zijn. Maar het CDA waarschuwde wel: De rol van de samenleving vindt iedereen erg belangrijk. Dat vindt het CDA ook, maar – zo zei fractievoorzitter Van Ruler  – het college mag zich daar niet achter verschuilen. Het college moet wel doorpakken.

Later deze maand geeft de raad er een klap op..

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen