Uitvoeringsprogramma coalitieakkoord unaniem aangenomen

Foto:

Het kost wel veel geld en kan de organisatie het allemaal wel aan?

Dat waren de kritische kanttekeningen, die de raad bij het uitvoeringsprogramma plaatste. Geen problemen voor het college, want de raad gaf er unaniem een klap op..

Asbest

Met name Patricia van Loozen (De Lokale Partij) ging in op de 140.000 euro, die de komende jaren op de plank ligt in verband met de asbestsanering. Irene Moes vatte haar kort samen:” 140.000 euro voor bewustwording is wel een beetje duur.” Nu bleek dat geld onder meer naar partijen te gaan, die die bewustwordingsactiviteiten gaan uitvoeren en naar twee pilotprojecten. Daarmee leek de kous af, tot Klompenhouwer een boekhoudkundige vraag stelde. In zijn antwoord bleek toch, dat wethouder Oosterwijk ervoor gekozen heeft op een manier te boekhouden, die volgens de provincie eigenlijk niet mag. Hij had het daar nog niet met de provincie over gehad. Daar bleef het bij

De organisatie

Alle partijen maken zich zorgen over de druk op de ambtenarenorganisatie. Die is met 24 grote ambities en 3 projecten uit “Samen aan Zet” wel groot. “Daar kan het gaan schuren”, zo zei VVD-aanvoerder Van der Woerd. Hij pleitte voor vernieuwende werkwijzen, waardoor het allemaal effectiever en dus goedkoper kan. Daardoor worden de plannen haalbaar en betaalbaar.

Huis van de Stad

Volgens Joop van Ruler (CDA) kon het nieuwe “Huis van de stad” wel eens veel duurder worden dan eerder geraamd. De situatie in de bouw geeft daar alle aanleiding voor. Van Ruler: “Daarom is het pand van de Rabobank misschien wel veel beter geschikt. Die bank is nu aan zet. Het CDA heeft al wel een motie klaarliggen om de mogelijkheid te onderzoeken.” Oosterwijk reageerde, dat het allemaal nog erg onduidelijk is, of het pand wel beschikbaar komt “en als dat al zo is, dan is er nog een hele rits vragen over te stellen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen