De Nepalblog over het eerste Verf Feest en schildervoorpret in Katmandu

Foto:

Na het eerste geweldige Verf Feest van afgelopen week ben ik blij dat ik (Judith Boerkamp) hierover kan schrijven.

Ik was jaren geleden ook verbonden aan een stichting die kleinschalige kinderprojecten in binnen-en buitenland ondersteunde. Met de kinderen van het project ging ik schilderen. Dit was in ruil voor de grote bedrijven en organisaties, die het project ondersteunden. Zij kregen zo een eigen kinder-schilderijen-collectie voor hun werkomgeving.

Mijn taak binnen Stichting Indira Nepal is het zoeken van sponsors en te helpen waar nodig. Zo ook bij het Verf Feest in Café Princesse vorige week. In toch zeer korte tijd stond de basis; gesponsorde doeken, kwaliteitsverf, schildersezeltjes (gemaakt door Stichting Mattera Ermelo, (mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking) en de fijne locatie de Princesse aan het Plein.

Toren favoriet

Inge en Edith hadden tot in de details alles voorbereid. Zelfs de schets van de afbeelding, die een ieder had gekozen stond al op het doek. De Nijkerkse kranten (offline en online) en de radio kondigden ook ons Verf Feest aan. De aanmeldingen van vriendinnen, moeders en dochters, buurvrouwen en meer kwamen binnen. Bij de inschrijving moesten ze ook hun voorkeur aangeven, welke afbeelding ze wilden gaan schilderen. Ze hadden 5 keuzes. De Nijkerkse toren en de dikke dames waren favoriet.

’s Middags werd, met alle medewerking van Ron Klompenhouwer, de eigenaar van de Verffeestlocatie, Princesse verbouwd. Het zag er met de mooie schildersezeltjes zeer professioneel uit. Alsof we deze workshop al jaren gaven. Dit gaf ons nu al het gevoel, dat we straks in Nepal ook zeker een Indira-6-team zijn.

Rond 19.00 uur kwamen de eerste mensen binnen. Ze kregen koffie of thee en een stuk gesponsord Spakenburgs hart. Na een woord van welkom en de goede schildertips zaten alle 26 vrouwen al snel met passie en plezier te schilderen. Daarna volgden hapjes en drankjes, gezellig kletsen en elkaar schildertips geven.

De vele Nijkerkse Torens die werden geschilderd waren allemaal uniek in hun eigen stijl. Het was een SchilderFeest! Het is altijd mooi om te zien dat als je samen schildert dit enorm inspireert. Iedereen heeft zichzelf overtroffen. Ik hoorde opmerkingen als: “Jeeeh, ik doe dit nooit, dat ik dit heb geschilderd” of “Ze zullen thuis niet geloven dat ik dit heb gemaakt”.

De laatsten waren om 22.00 klaar. Er was alleen een korte onderbreking voor de prijzen, (deze waren aangeboden door de middenstand van Nijkerk) van de verkochte lootjes. Het was een Geweldig Verf Feest in alle opzichten. Iedereen ging trots met zijn schilderij naar huis. Dit is waar, wij natuurlijk op hadden gehoopt . Zo krijgt de stichting de mooiste publiciteit. Een kleurrijk schilderij met plezier gemaakt, is een beeldend symbolische verbinding met het opvanghuis in Nepal. Nogmaals iedereen bedankt!

Tweede workshop

Wij verheugen ons nu al op de tweede workshop op 13 februari. Er zijn nog een paar plaatsen vrij… Schrijf je in,  want het wordt zeker weer een feest.

In Katmandu zijn ze nu ook aan het schilderen. Met jullie sponsorgeld worden de muren binnen geverfd. Dit was meer dan nodig. De muren in de studeerkamer krijgen een speciale kleur want daar gaan we in maart samen met de kinderen een muurschildering op maken. Dit geeft de kinderen concreet al zoveel voorpret. Ze tellen samen met ons de zes weken af.

Ik woon niet in Nijkerk maar in Huizen. Ook in Huizen krijgt Stichting Indira Nijkerk bekendheid. Binnenkort ga ik onder andere in de bovenbouwklas van mijn jongste zoon tekeningen en brieven schrijven voor de kinderen. In de derde week van maart geef ik deze speciale post voor elk kind. Wij gaan dan met het sponsorgeld concreet de dingen voor de kinderen waarmaken.

Met schilderijen en tekeningen is er nu al een kleurrijke verbinding met de kinderen in het opvanghuis. Ik verheug mij enorm op het volgende Verf Feest op woensdag 13 februari. Hopelijk tot dan.

Over “De Indira Zes in actie voor Nepal”

Zes Nijkerkse dames vertrekken in maart naar Bhaisepati (Nepal) naar een van de opvanghuizen,  die Stichting Indira Nepal steunt. Ze gaan helpen met de kinderen, klussen doen en een mooie muurschildering maken in de speelkamer. De reis- en verblijfskosten betalen zij uiteraard zelf. Maar voor een paar (broodnodige) cadeaus voor de kinderen is extra geld nodig.

Vandaar diverse acties! Elke week een blog van een van de dames over de acties en de reis.

Wil je ook een steentje bijdragen en helpen? Doneer dan via

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden