Rotary Nijkerk bestaat 65 jaar

Foto:

Alweer 65 jaar geleden is Rotary Nijkerk opgericht.

Rotary Nijkerk is een serviceorganisatie waarbij de ruim 30 Nijkerkse leden, uit zeer diverse beroepsgroepen, samen activiteiten organiseren om geld in te zamelen voor het goede doel. Al jaren lang worden goed bezochte activiteiten georganiseerd. Een kleine greep uit de afgelopen jaren zijn De Nijkerkse Prentenatlas, Het Festival der Volkeren, Wijn&Spijswandeling, bouwreizen, het Groot Nijkerks Dictee, al bijna 25 jaar lang het golftoernooi en dit jaar de tweede editie van het stadsgolf.

Er werd tijdens de zogenaamde charteravond teruggeblikt en vooruitgekeken in toespraken van de gouverneur van het Rotary District Midden Nederland Bauke Boersma, voorzitter van Rotary Nijkerk Don van Dasler, voorzitter van Innerwheel Nijkerk Hilly Nieuwenhuis, voorzitter van de Past Rotary Nijkerk Jan van den Ham en plaatsvervangend/inkomend voorzitter Jens Frommberger van vriendenclub Rotary Club Meschede-Warstein. Cadeaus werden overhandigd waaronder een oorkonde en een mooie cheque voor een nader te bepalen goed doel.

Rotary Nijkerk is onderdeel van het wereldwijde Rotary International . Deze mondiale fellowship (kameraadschap) telt 530 districten in 200 landen en geografische gebieden. Er zijn 34.000 clubs met in totaal 1,2 miljoen leden, met één visie: Service above Self, ofwel dienstbaarheid boven eigenbelang. Door de diversiteit binnen een club, vanuit verschillende beroepen en achtergronden, is kennis delen en vragen een effectief uitgangspunt voor het helpen van elkaar maar vooral de maatschappij. In 1922 werd de eerste Rotaryclub in Nederland georganiseerd en sinds februari 1954 is dus ook in Nijkerk een Rotaryclub actief.

Rotary Nijkerk werkt voor een clublid op twee fronten: door samen succesvolle projecten aan te pakken, ontstaat kameraadschap (‘fellowship’). Deze fellowship wordt ook wel omschreven als ‘de brandstof van de club’. Door de bijzondere onderlinge contacten groeien vaak vriendschappen voor het leven. Rotary reikt veel verder dan je eigen club: elke Rotarian is welkom in iedere Rotaryclub waar dan ook ter wereld. Meer informatie op www.rotarynijkerk.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden