Woningen Lindenlaan gesloopt (video)

Foto:

De eerste woningen in het Paasbos zijn vandaag gesloopt.

Ze maken plaats voor nieuwbouw. Daarmee is gestart met de eerste fase van de sloop. Sloop en nieuwbouw worden gefaseerd uitgevoerd, zodat zittende huurders terug kunnen keren naar een nieuwe woning in de vertrouwde buurt. De woningen aan de Lindenlaan zijn als eerste aan de beurt, tegelijkertijd worden de woningen aan de Tijmlaan gestript. De Ligusterlaan komt als laatste aan de beurt, waarschijnlijk eind 2019.

Sloopmoment met bewoners

De aanloop naar de sloop duurde langer dan verwacht. Dit kwam doordat de uitgebreide omgevingsvergunning langer op zich liet wachten. Peter Toonen, directeur-bestuurder WSN: “Ik ben blij dat we nu echt van start gaan. Al sinds de beginfase zijn de HuurdersOrganisatie Nijkerk en de klankborgroep, bestaande uit bewoners, nauw betrokken bij dit project. Daarom zijn ze vandaag ook uitgenodigd, om samen stil te staan bij dit sloopmoment”. De sloop wordt uitgevoerd door Smink Infra BV uit Nijkerk en de nieuwbouw wordt gerealiseerd door Heijmans Huizen.

Levensloopbestendige woningen

De huidige 18 woningen en 10 garages maken plaats voor 22 levensloopbestendige woningen. Hiermee geeft Woningstichting Nijkerk de wijk een nieuwe impuls. Bewoners die in de te slopen woningen woonden, vallen onder een sociaal plan. Bijna alle bewoners hebben inmiddels andere passende woonruimte gevonden. Soms definitief, soms tijdelijk zodat ze later kunnen terugkeren.
De nieuwe woningen zijn ruimer van opzet en zijn energiezuinig. De woningen hebben een slaapkamer en badkamer op de begane grond. De verwachting is dat de eerste bewoners eind 2019 de nieuwe woning aan de Lindenlaan kunnen betrekken.
Voor meer informatie over de herstructurering Lindenlaan, Tijmlaan en Ligusterlaan kijk op de site van de WSN.

Dossier: Paasbos

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden