Wegwijzer Nijkerk officieel gelanceerd (foto’s)

De website WegwijzerNijkerk is hét kompas op het gebied van zorg, welzijn, maatschappij, cultuur, opleiding, werk en inkomen.

Een handige website, waarop inwoners van de gemeente eenvoudig kunnen zien welk lokaal aanbod of welke professional past bij de vraag die hij of zij heeft. Op 12 februari is de Wegwijzer officieel gelanceerd.

De Wegwijzer Nijkerk is opgezet en wordt beheerd door vijf samenwerkende partijen: de bibliotheek, gezondheidscentra, Sigma, het jeugd en Jongerenwerk en de gebiedsteams/gemeente. Deze partijen hebben besloten met de Wegwijzer te starten. Vanuit de samenleving kwamen namelijk allerlei signalen, dat er behoefte was aan zo’n lokale website. Iemand, die in onze gemeente op zoek is naar lokale zorg, ondersteuning of een culturele activiteit of sport ziet al snel door de bomen het bos niet meer. Inmiddels staan er rond de 400 organisaties op. Organisaties, di er niet op staan, kunnen zich als nog aanmelden.

Overigens blijft de gemeentegids ook nog gewoon online beschikbaar.

De Wegwijzer helpt inwoners van de gemeente op weg

Maar, de Wegwijzer Nijkerk is veel meer dan een zoekmachine en geeft interessante lokale achtergrondinformatie, nieuws en een activiteiten-kalender. Dat laatste is vreemd, Nog geen jaar gelden presenteerde Stchting Citymarketing een website, die de intentie heeft DE website te worden, waar alle informatie over Nijkerk te vinden is. Naast de UIT- agenda staat hier informatie over de stad Nijkerk, de musea en andere bezienswaardigheden, wat er te doen is in de omgeving van Nijkerk, enzovoort.  Daarnaast is er nog de agenda “UitinHoevelaken”. U moet nu dus in drie agenda’s  kijken, naast die van nijkerk.nieuws.nl natuurlijk.

Ook is er een chatfunctie. Alleen is die maar beperkt toegankelijk. Op maandag tot en met donderdag tussen 10:00 uur en 11:00 uur en ’s middags op willekeurige tijden gedurende een uur kunt u gebruikmaken van de chatfunctie, zo staat op de site. Als er niet gechat kan worden, staat de mogelijkheid ook niet op de site.

Bijzonder

De Wegwijzer Nijkerk is een bijzonder project. Er was en is geen standaard model dat overgenomen kon worden. De organiserende partijen hebben de Wegwijzer zelf ontwikkeld en dat was en is zowel inhoudelijk als technisch een complexe uitdaging. De Wegwijzer is daarmee ook een mooi voorbeeld van Samen Nijkerk, de Nijkerkse manier waarop inwoners, organisaties, bedrijven en gemeente met elkaar samenwerken.

Nu de Wegwijzer Nijkerk gelanceerd is wil het niet zeggen dat de website klaar is en stil staat. De Wegwijzer Nijkerk is een groeimodel. In de loop van de tijd komt er meer lokale informatie, met verdiepingen op thema en met bijvoorbeeld ook filmpjes, die uitermate geschikt zijn om laaggeletterden te informeren.

In de fotoserie de reportage van Arjen Gerritsma

'

Reacties

gallery
122944
De website WegwijzerNijkerk is hét kompas op het gebied van zorg, welzijn, maatschappij, cultuur, opleiding,
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/122944/wegwijzer-nijkerk-officieel-gelanceerd-fotos/
2019-02-12T16:12:21+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2019/02/12160051/2019-02-12-website-wegwijzerl-27.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Nieuws