Gedeputeerde Schouten bezoekt Hulckesteijn

Op 15 februari bracht gedeputeerde Bea Schouten van de provincie Gelderland, op uitnodiging van wethouder Mariëlle Broekman, een werkbezoek aan gemeente Nijkerk.

Het bezoek stond in het teken van de locatie Hulckesteijn aan het Randmeer. De wethouder en de ondernemers op en rondom deze locatie ontvingen haar gezamenlijk, om haar kennis te laten maken met dit mooie stuk Nijkerk, de ontwikkelingen en de plannen.

Onderwerpen die tijdens het bezoek van Bea Schouten aan de orde kwamen waren onder andere wat er nodig is om dit stuk Nijkerk nog verder te ontwikkelen en hoe vanuit het recreatiegebied de trek naar de binnenstad kan worden bevorderd, en vice versa. Ook de waterkwaliteit kwam aan de orde.

Bea Schouten, gedeputeerde van de provincie Gelderland: ”Het was goed in Nijkerk te zijn. Tijdens het werkbezoek heb ik uitgebreid gesproken met enthousiaste, betrokken recreatieondernemers. Dankzij hun inzet krijgt het toerismeseizoen nieuw elan. Samen besproken hoe het gebied optimaal kan functioneren. Laten we, waar het kan, gezamenlijk toewerken aan een goede zomer.”

Marielle Broekman, wethouder gemeente Nijkerk: “Er is de afgelopen jaren ontzettend veel gebeurd in dit gebied. Als ik om me heen kijk hier, stáát er echt iets. Het is goed om te zien dat de ondernemers in dit mooie stuk van onze gemeente zo betrokken zijn. Het gezamenlijk optrekken is ook voor de toekomst heel belangrijk, en de goede basis daarvoor is zeker aanwezig. Ik denk dat gedeputeerde Schouten een goed beeld heeft gekregen van de kansen én uitdagingen.”

De afgelopen jaren hebben verschillende partijen zich ingezet voor de doorontwikkeling van het gebied aan het water. De ondernemers hebben hard gewerkt aan het verbreden en uitbreiden van de faciliteiten en activiteiten die zij de bezoekers aanbieden. Door de uitbreiding bij de jachthaven kunnen passanten bijvoorbeeld veel makkelijker aanleggen bij de haven. Het vakantiepark Bad Hulckesteijn is de laatste jaren ingrijpend vernieuwd. Dit jaar wordt Nijkerk aan Zee doorontwikkeld en wordt de voormalige sluiswachterswoning aan de Arkervaart verbouwd tot restaurant. Daarnaast wordt ook steeds vaker de gezamenlijkheid opgezocht. Door activiteiten op elkaar aan te laten sluiten is er een betere programmering voor de bezoekers en versterken de ondernemers elkaar. De gemeente heeft op planologisch gebied bijgedragen aan de vernieuwing, met onder andere het bestemmingsplan voor Bad Hulckesteijn en het masterplan voor Nijkerk aan Zee.

Arjen Gerritsma was er bij en maakte foto’s, die u in de fotoserie kunt bekijken

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden