De Nepalblog over mooie schilderijen en een school inrichten

Foto:

Toen Ingrid van de Pol 2 jaar geleden terugkwam van haar vrijwilligerswerk bij het opvanghuis voor meisjes “Children’s Home” in Nepal, was ik erg onder de indruk van alles.

Wat ze daar allemaal had gedaan en hoe de meisjes in Nepal leven. Het opvanghuis liet Ingrid niet los en zij regelde uitwasbare luiers, onderhield de contacten daar en was erg begaan met het wel en wee van de meisjes. Wat Ingrid voor ogen heeft kost allemaal veel geld en ik zei tegen Ingrid: “moet je hier iets niet mee gaan doen?” Ja dat wou ze wel, maar ze kon het niet alleen. Ik zei: “dan help ik je toch, achter de schermen!” En ditzelfde zei ook een andere vriendin van Ingrid, Gea Beems… Zo is de stichting geboren.

Alleen het achter de schermen is niet helemaal gelukt. Er moet geld in het laatje komen… Maar hoe? Door het opzetten van leuke acties bijvoorbeeld. En daar houd ik van! Ik zal mij even voorstellen… Mijn naam is Inge Janse en ik ben de secretaris van Stichting Indira Nepal.

Nog een keer het Verf Feest

Het Verf Feest was ook een echt feest, voor iedereen. Een win-win actie. Namelijk een buitengewoon mooie opbrengst van € 3.556,- maar wat een fantastische kunstwerken hebben de dames en 1 heer gemaakt. Wat een talenten waren er aanwezig in De Princesse. Wat zo leuk was, dat iedereen binnen kwam en zei: “ik kan echt niet schilderen”. Met wat tips en trucs van onze kant zijn ze aan de slag gegaan en wat hadden ze het naar hun zin. Hapje, drankje, verfstreep hier, sponstechniek daar, even kijken bij de anderen, ideeën opdoen, even aantippen en omlijnen en lekker ontspannen bezig zijn.

Wat zijn er mooie schilderijen gemaakt en de reacties van iedereen waren echt overweldigend. Heel erg lief allemaal. Bedankt, iedereen die kwam schilderen! Volgend jaar gaan wij zeker weer een Verf Feest geven, alleen dan net weer iets anders, dit blijft nog even een verrassing. Houd de krant, social media en onze site in de gaten want het Verf Feest krijgt een vervolg!

Nu voorbereiden voor Nepal

Edith de Graaf en ik zijn al druk bezig om de muurschilderingen voor te bereiden. De meiden in het opvanghuis zijn gek van het thema “bollywood”. Hoe leuk is dit om op de muur te zetten. De meiden mogen ons natuurlijk helpen dus we krijgen nog een Verf Feest. Ik verheug me er nu al op. Ook zullen wij gaan inventariseren wat er nog meer nodig is naast bijvoorbeeld een auto. Zodat wij het ingezamelde geld daar kunnen besteden, dan weten wij ook dat het geld voor 100% bij het opvanghuis terecht komt. Dit maakt onze stichting zo UNIEK!

Naast het opvanghuis voor meisjes steunt Stichting Indira Nepal ook een opvanghuis voor jongens. Dit “Amor Children’s Home Mahendranagar” ligt op 800 km. van Kathmandu op de grens met India. Bij dit huis wordt nu gebouwd aan een school zodat de jongens ook Engelstalig onderwijs gaan krijgen. De kinderen uit de buurt mogen ook naar deze school gaan.

Voor de inrichting van dit schoolgebouw is nog van alles nodig. We zijn op zoek naar stoelen, tafels, computers, laptops, schrijfmateriaal… noem het maar op. Dus als er nog sponsoren zijn die in dit project willen stappen? Laat het ons weten. Er zijn al contacten gelegd met Voetbalvereniging Sparta Nijkerk, afdeling dames. Samen hebben wij gebrainstormd over ludieke acties. Ook dit wordt vervolgd.

Help mee

Zoals je leest, zijn we bezig met allemaal gave dingen. Heb jij nog leuke ideeën voor acties of wil je graag meehelpen, dat zouden wij heel erg leuk vinden. Geef het aan ons door via [email protected]

Over “De Indira Zes in actie voor Nepal”

Zes Nijkerkse dames vertrekken in maart naar Bhaisepati (Nepal) naar een van de opvanghuizen,  die Stichting Indira Nepal steunt. Ze gaan helpen met de kinderen, klussen doen en een mooie muurschildering maken in de speelkamer. De reis- en verblijfskosten betalen zij uiteraard zelf. Maar voor een paar (broodnodige) cadeaus voor de kinderen is extra geld nodig.

Vandaar diverse acties! Elke week een blog van een van de dames over de acties en de reis.

Wil je ook een steentje bijdragen en helpen? Doneer dan via

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen