Wethouder Broekman bezoekt foodbedrijven

Foto:

Onlangs bezocht wethouder Mariëlle Broekman twee Nijkerkse bedrijven, allebei bezig met ‘food’: 2 Sisters Storteboom en BonTom.

Op het eerste gezicht twee hele verschillende bedrijven. Het is groot tegenover klein. Veel machinewerk versus handwerk, kip en chocola. Nader bekeken blijken ze toch op veel fronten hetzelfde. Kwaliteit en passie voor het vak voeren bij beiden namelijk de boventoon, zo ervoer wethouder Broekman op bedrijfsbezoek

2 Sisters Storteboom

Bij 2 Sisters Storteboom zijn dagelijks meer dan 2.500 mensen aan het werk. In zes Nederlandse en een Poolse vestiging wordt hard gewerkt aan een breed scala aan kipproducten. Dat gebeurt met de modernste productiemiddelen en een uitgekiend logistiek systeem, Miljoenen consumenten krijgen zo een stukje kip op hun bord. Zeker 60% van de producten wordt naar Engeland geëxporteerd.

2Ssiters heeft een speciaal Brexit team om de gevolgen van een Brexit goed te bekijken en waar mogelijk op te lossen. Het bedrijf is ‘circulair’, dat betekent dat het afval wordt hergebruikt voor bijvoorbeeld visvoer.

Wethouder Broekman: ‘Ook 2 Sisters Storteboom ervaart dat het soms lastig is om goede technische mensen binnen te krijgen. Met de deelname aan de stuurgroep van de Food Academy Nijkerk ondersteunt het bedrijf het nieuwe leer-werk aanbod dat vanaf september door Aeres wordt aangeboden. Een hele waardevolle ontwikkeling die belangrijk is voor de bedrijven én onze jongeren.”

Bontom

Bontom is een klein bedrijf, gespecialiseerd in chocolade. Tom van de Veen  is  leverancier van het Koningshuis en sterrenrestaurants. Het zijn kleine kunstwerkjes die hij maakt. Hij is dan ook niet voor niets lid van het Nederlands Patisserie Team. Dat is een jong dynamisch, enthousiast team van hoog opgeleide patissiers met internationale ervaring. Mariëlle Broekman: ”Ik was zeer onder de indruk van Bontom. Tom gaat voor kwaliteit, is ontzettend goed in zijn vak, en tegelijk daar heel bescheiden over is. Natuurlijk ingrediënten en aandacht voor het product zijn belangrijk bij Bontom en dat proef je direct.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden