Noon Thai Massage groeit gestaag

Foto:

In de afgelopen jaren heeft Pornsiri Soparuk een vaste klantenkring op weten te bouwen.

Die komen voornamelijk uit de omgeving van Nijkerk. Daarnaast weten (internationale) klanten, die tijdelijk in een van de hotels in Nijkerk verblijven, haar ook voor een Thaise massage te vinden.

Bijzondere resultaten

Mensen komen vooral voor een massage als ze stress gerelateerde klachten hebben. Dan gaat het vooral om klachten in nek, schouders en onderrug. Massage helpt ook bij een slechte doorbloeding van de ledematen. Die klanten hebben vaak koude handen en/of voeten of pijnlijke benen. Daarnaast bezoeken ook sportbeoefenaars regelmatig haar praktijk voor een sport(thai)massage.

Bijzonder is het masseren van zwangere vrouwen.

Ook voor kinderen met ADHD blijken haar massages als zeer rustgevend ervaren te worden. Vele klanten komen maandelijks en zien de behandeling als een soort periodieke ‘APK’ keuring van het lichaam. Daarnaast komen mensen regelmatig als behandeling in het reguliere zorgcircuit niet afdoende blijft te helpen. Hierbij dient wel opgemerkt te worden dat Noon’s expertise met name op spieren en pezen is gericht, en niet op botproblemen.

Uitbreiding

De massagesalon van Noon, gediplomeerd Thaise masseuse (met een degelijke opleiding in Bangkok) is nog kleinschalig in een bovenkamer van de woning aan nummer 14 ingericht. Mocht de klantenkring nog groter worden, dan komt er mogelijk een salon in de tuin. Aangezien masseren zwaar werk is en niet langer dan ca. 6 uur per dag verricht kan worden, is uitbreiding van het aantal masseuses dan een reële optie. Plannen hiervoor zijn nog in een oriënterende fase.

Nuat phaen boran

Volgens Wikipedia is de traditionele Thaise massage of nuat phaen boran (Thai: “antieke massage stijl”) een van ’s werelds oudste geneesmethoden. De Thaise mensen zagen ziekte als onbalans in het lichaam of de geest en ze zochten hulp in de lokale tempel. Zij werden behandeld met de vier elementen van de traditionele geneeskunst: spirituele ondersteuning, voedingsondersteuning, kruiden en massage.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden