Parkeerplannen stuiten op bezwaren

Foto:

John Douglas, woordvoerder van de gemeente, zegt op de site van nijkerkerveen.org, dat de feiten inĀ de ingezonden brief, die wij onlangs publiceerden niet kloppen

De brief gaat over de parkeerplannen rond het kerkpein en De Bonte Koe. Jan van de Brink is – volgens nijkerkerveen.org – woest, omdat er is gelekt. Hij gaat dat uitzoeken.

De sfeer op de infoavond in De Schakel over de parkeerplannen bij het Kerkplein ademde eenzelfde sfeer als die in de brief beschreven wordt. Iedereen had kritiek. Mensen uit de werkgroep (waar Van den Brink voorzitter van was) lieten zich uit met kreten als
“Het is gewoon absurd zoals het gaat. Winkels weg dat is waar het op lijkt. Parkeerplannen zijn helemaal niks”.
“We hebben onze bezwaren allemaal als eens een keer kenbaar gemaakt. Er is niets mee gebeurd.”
“Je ziet niks, je hoort niks. De werkgroep ligt al lange tijd stil. De werkgroep staat aan de kant.”
“Bij de werkgroep zit veel frustratie. Waarom nu deze avond, terwijl wij van niks weten. Niet open, niet eerlijk, niet transparant.”
“Ik heb het gevoel, dat we weer gepakt worden.”
“We praten al drie jaar, maar wat we ook zeggen, er verandert niks.”

Bewoners en ondernemers waren kritisch over de parkeerplannen rond het Kerkplein.

De aanwezige ambtenaren moedigden hen aan hun bezwaren tegen de parkeerplannen op te schrijven. “Wij komen hier vanavond uw mening, uw bezwaren ophalen”. Zij en ook wethouder Oosterwijk benadrukten, dat er nog niets besloten is. Al was het maar, omdat de plannen nog niet definitief zijn. Wethouder Oosterwijk: “Ik ben er echt niet doof voor. ”

28 maart is er eenzelfde avond in de Schakel, maar dan over de plannen rond De Bonte Koe.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden