De Nepalblog over dromen

“Nou, wat een geluk! Er is veel geld ingezameld dus op kosten van de stichting een lekker snoepreisje naar Nepal”, zei iemand. Zo zit het dus echt niet! Mijn naam is Ingrid en ik mag schrijven over het vervolg van onze reis.

Droomreis

Deze droomreis wordt niet gesponsord! Ieder van ons heeft haar eigen ticket betaald en reis- en verblijfskosten zijn ook op eigen kosten. Al het geld dat is ingezameld is ook echt bestemd voor ons opvanghuis. En wat een prachtige wensen hebben we kunnen vervullen!

Droomauto

Dé droomwens van het huis in Bhaisepati was een auto. En met dank aan sponsors, donateurs, onze familie en vrienden, deelnemers van de Verf Feesten, bieders van de veiling hebben we deze droomwens kunnen vervullen. De auto is er! Dank, dank, dank!

Droomgesprek

Tijdens deze dagen hebben we ook 2 scholen bezocht. Een “government school” en de “English school”. We hebben goede gesprekken gehad met de directies over stageplaatsen. Wat zijn we allerhartelijkst ontvangen! De scholen staan erg open voor nieuwe inzichten van leerkrachten of leerkrachten in opleiding uit andere landen. Wij zien mogelijkheden voor studenten die bijvoorbeeld een combinatie willen van vrijwilligerswerk en logeren in het opvanghuis en je studiepunten halen. Ook zijn er altijd klussen als schilderwerk te doen. Hulp is hard nodig! Hier gaan we mee verder en een mooi programma voor schrijven.

Droomwensen

Elke dag in het opvanghuis is een droom want het is een feest om met deze mooie kinderen te werken. In de vroege ochtend helpen op de babykamers, ‘s middags spelprogramma’s draaien met de oudere kinderen. De springtouwen en de memoryspellen waren ook droomwensen die we konden realiseren met dank aan sponsors. Dit speelgoed viel enorm in de smaak! We hadden meer spelmateriaal meegenomen naar Nepal; tennisballen bijvoorbeeld en materiaal om zelf armbandjes mee te maken. Het valt ons allemaal op dat alle kinderen zo slim zijn. Je hoeft maar 1 x iets voor te doen en ze kunnen het al. We gaan ook verder met de muurschilderingen. Het wordt mooi!

Droomtrip

Na een paar dagen hard werken in het opvanghuis zijn we 2 dagen in Kathmandu geweest. Zo hebben we kunnen zien wat de beste toeristische attracties zijn. Onze vrijwilligers willen straks naast werken ook graag iets van het mooie Nepal zien. We hebben nu goed in beeld wat de beste accommodaties in Kathmandu zijn en hoe je daar snel kunt komen. Voor de volgende (groep) vrijwilligers ligt al een mooi programma klaar. We hebben erg genoten van de cultuur en de bezienswaardigheden van Kathmandu. En wat een geluk dat we er waren tijdens het Holi Festival. Een bijzondere feestdag; het vieren van de start van de lente. Het was maar kort maar deze droomtrip zullen wij nooit meer vergeten. We zijn nu weer terug in het opvanghuis in Bhaisepati voor de finishing touch. De laatste dagen! Wordt vervolgd.

Meer foto’s in de fotoserie

Over “De Indira Zes in actie voor Nepal”

Zes Nijkerkse dames vertrekken in maart naar Bhaisepati (Nepal) naar een van de opvanghuizen,  die Stichting Indira Nepal steunt. Ze gaan helpen met de kinderen, klussen doen en een mooie muurschildering maken in de speelkamer. De reis- en verblijfskosten betalen zij uiteraard zelf. Maar voor een paar (broodnodige) cadeaus voor de kinderen is extra geld nodig.

Vandaar diverse acties! Elke week een blog van een van de dames over de acties en de reis.

Wil je ook een steentje bijdragen en helpen? Doneer dan via

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden