Weer drie kinderzwerfboekkasten erbij (video)

Foto:

Maandag rond het middaguur zijn er drie kasten met kinderzwerfboeken in gebruik genomen.

Bij de Boni is het zwerfboekstation geplaatst bij de koffiecorner, net voordat je de supermarkt echt binnengaat. Bij Nautilus Healthclub staat hij in de centrale hal, zodat niet alleen kinderen die komen judoën en zwemmen bij Nautilus, maar ook de kinderen die komen dansen bij Badabounce er gebruik van kunnen maken. ‘Een mooie en zeer laagdrempelige aanvulling,’ vindt Danny van Dijk, eigenaar van Nautilus.
Het derde huisje werd geplaatst bij de Daltonschool Corlaer, daar is hij toegankelijk voor de kinderen die daar naar school gaan.

Ely Hackmann keek toe.

Leerlingen maken de kasten

In het afgelopen jaar is weer een nieuwe serie zwerfboekstations gemaakt door Accent Praktijkonderwijs, waarna de huisjes door de schildersvakopleiding in Amersfoort van de herkenbare kleuren zijn voorzien. De leerlingen hebben dit gedaan in het kader van hun opleiding. Rotary Club Nijkerk heeft financieel bijgedragen aan de totstandkoming van deze huisjes.

Voldoende boeken op voorraad

Volgens de organisatie van de kinderzwerfboeken gaat het prima. De boeken worden gretig gelezen. Daarom is het nodig de kasten met regelmaat aan te vullen. Dat is voorlopig nog geen enkel probleem. Door een grote schenking van een basisschool in Amersfoort is er voldoende voorraad. Maar U kunt de kasten zelf ook vullen met kinderboeken, die een tweede leven verdienen zodat andere kinderen er weer van kunnen genieten!

De kasten staan nu in of bij de Van Rootselaarschool, de Emmaschool, het gemeentehuis, Albert Heijn Nijkerk, de Oranje-Nassauschool, Winkelcentrum Paasbos, Het Baken, De Hoeksteen, de Van Rootselaarschool, De Hoeve en sinds vandaag de Boni (Wheemplein), Nautilus en daltonschool Corlaer

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden