De Nepalblog, de laatste

Op de laatste dag van onze reis naar Nepal weet ik nu al dat ik het enorm ga missen! Mijn naam is Inge en ik mag vertellen over onze laatste dagen in Nepal.

Afscheid

Tijdens onze laatste avond hebben de kinderen in het opvanghuis een onvergetelijke feestavond georganiseerd om ons te bedanken. Iedereen had zich prachtig uitgedost, sommigen in traditionele Nepalese kleding, om een dans op te voeren of een liedje te zingen.

Behalve de baby’s deden bijna alle kinderen wel iets. Het was een prachtige avond. Een ontroerende avond maar ook één groot feest. Ontroerend omdat het zo mooi was en we allemaal al dachten aan de volgende dag en het afscheid. Maar we voelden ons die avond ook extra trots en dankbaar. Omdat we het zo leuk hebben gehad met de meiden en de verzorgers. En omdat we zulke mooie dingen hebben kunnen realiseren. En dat hebben we na de optredens gevierd met een mix van Nepalese en Nederlandse muziek en dans afgewisseld met de polonaise.

Gerealiseerd

Ruim een half jaar geleden zijn we aan ons avontuur begonnen. En ik had nooit kunnen bedenken dat wij, met hulp van jullie, zóveel konden bereiken. Een auto! Eentje die goed loopt en waar veel kinderen in passen, eentje die goed tegen de berg op kan en rijdt wanneer hij moet rijden. Bijvoorbeeld als een van de kinderen naar een arts moet.

Muurschilderingen

We hebben ook de muurschilderingen af kunnen maken met de onmisbare hulp van de kinderen in het opvanghuis. Er zit heel veel uren werk in maar het is prachtig geworden. Iedereen is er ontzettend blij mee. Van grijze muren naar een gezellige, vrolijke plek om huiswerk te maken en spelletjes te doen.

Hinkelplein

Naast het verven op de muren en de spelprogramma’s hebben we ook de stenen op de binnenplaats onder handen genomen. We schilderden een hinkelplein. Het is leuk om te zien hoe de kinderen – groot en klein – én de verzorgers aan het hinkelen gingen. Het Nepalese woord voor hinkelen hebben we niet kunnen ontdekken dus “Hinkelen” it is.

Tot slot

Naast alles dat we hebben kunnen doen voor het opvanghuis en de meiden weten wij alle zes nu dat Nepal een prachtig land is. De natuur is mooi en de cultuur is prachtig! Maar wat ons vooral opviel: de vele bijzondere mensen die in Nepal wonen. Ze zijn allemaal erg behulpzaam en aardig, maar ook bescheiden en vooral erg dankbaar dat je er bent. Nepal en de Nepalezen zijn het echt waard om je voor in te zetten.

Tijdens onze reis terug zijn we in gedachten al bezig met de volgende groep vrijwilligers. Het opvanghuis ziet ze graag komen! Mocht je iemand kennen die interesse heeft in vrijwilligerswerk in Nepal, laat diegene dan vooral met ons contact opnemen.

Wij lezen ook de berichtgeving over weeshuistoerisme en staan ervoor in dat dit bij “ons” opvanghuis niet aan de orde is. Dit komt omdat de directie samenwerkt en gecontroleerd wordt door de Nepalese overheid.

We hebben kant-en-klare programma’s maar als je andere ideeën hebt dan maken we een programma op maat. Er is veel ruimte voor eigen inbreng. Stichting Indira Nepal zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is. Je kunt eten en slapen in het Children’s Home, je wordt zelfs opgehaald van het vliegveld. Met de mooie auto die wij hebben kunnen kopen dankzij onze acties en jullie support. Veel dank! Zonder jullie was het nooit gelukt. We gaan de tijd in Nepal nooit meer vergeten maar ook jullie support, donaties en tips niet. Nogmaals dank namens Stichting Indira Nepal en het Children’s Home in Bhaisepati.

Meer foto’s in de fotoserie

Over “De Indira Zes in actie voor Nepal”

Zes Nijkerkse dames vertrekken in maart naar Bhaisepati (Nepal) naar een van de opvanghuizen,  die Stichting Indira Nepal steunt. Ze gaan helpen met de kinderen, klussen doen en een mooie muurschildering maken in de speelkamer. De reis- en verblijfskosten betalen zij uiteraard zelf. Maar voor een paar (broodnodige) cadeaus voor de kinderen is extra geld nodig.

Vandaar diverse acties! Elke week een blog van een van de dames over de acties en de reis.

Wil je ook een steentje bijdragen en helpen? Doneer dan via

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden