De week van het jonge kind in de bieb

Foto:

Van 8 tot 12 april is de Week van het Jonge Kind.

Het moment om extra aandacht te vragen voor de belangrijke eerste jaren van het kind. In de bibliotheek doen we dat met een serie workshops.

De eerste avond met workshops vindt plaats op 9 april. De avond start met een korte kennismakingsworkshop Beelddenken door Roos Evers. Wat is beelddenken nou eigenlijk en hoe kun jij het kind ondersteunen om het maximale uit zichzelf te halen. Daarop volgt een kennismakingsworkshop Mindset door Henriët Zwarts. Het ontwikkelen van een groeimindset zorgt ervoor dat een kind het lef heeft om uitdagingen aan te gaan, dat het weet dat je hard moet werken om verder te komen en dat fouten maken en hulp vragen daarbij hoort. Kortom: een interessante avond voor een ieder die met kinderen te maken heeft, professioneel of persoonlijk.

Op 11 april in Hoevelaken en 12 april in Nijkerk leidt Marie-Jeanne Wijnbeek de workshop Tekenen is ontdekken. Tekenen is een fantastische manier om contact te maken met kinderen. Het helpt bij de sociaal-emotionele ontwikkeling, kan de ontwikkeling van taal en rekenen ondersteunen en maakt de kunstenaar in ons wakker. Samen leren en ervaren terwijl we liedjes zingen en ‘praten op papier’. Voor kinderen van 1,5 tot 4 jaar met een enthousiaste (groot-)ouder.

Meer informatie op de website van de bibliotheek, of via 033-2451756

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0