Opnieuw hulp in Belarus verleend

Foto:

Half maart is de “Stichting voor help aan Tsjernobylkinderen” weer naar Belarus geweest om hulp te verlenen.

Er zijn families in Brest , Soligorsk, Horostovo en Godsk bezocht .

In Godsk was Vlada ( gehandicapte jonge dame ) niet thuis. Ze lag in een ziekenhuis in Minsk voor onderzoek en therapie voor ongeveer 3 weken. De hulp is achtergelaten bij haar grootouders. Daar woont zij 50 weken per jaar.

Kzenia studeert in Brest voor jurist. De pc, zie ze vorig jaar kreeg, bleek naar alle tevredenheid te werken. Ze heeft nu ook een printer. Daar print ze haar huiswerk mee en neemt dat mee naar school.

Meerdere families hebben een voedselpakket gehad.

Het tehuis in Kosava is verblijd met veel pampers, scheermateriaal, zeep en schoonmaakmiddelen voor de keuken.

Voor het project van de 8 jongeren in Kosava is opnieuw veel voedsel gekocht. Daarmee kan men voorlopig zelf maaltijden bereiden.

In het voedselpakket zaten ook kiwi’s.  Het was Ruslan zijn eerste kiwi dit jaar. De Graaf en Benning deden voor, hoe je een kiwi uit lepelt. De jongelui krijgen meestal alleen appels en pruimen. Daarom brengen De Graaf en Benning in september zeker weer kiwi’s mee

De blindenorganisatie in Ivatsevichi werd verblijd met een bijdrage om voedselpakketten te kopen. De prijzen stijgen daar elke week, terwijl de uitkeringen nog steeds onder de 400 BY roebel (€.170,-) zijn. De prijzen kun je vergelijken met de Aldi of de Lidl, misschien soms iets goedkoper.

De Stichting wil proberen om in september weer hulp te bieden. Het streven is om voor Ivatsevichi plus minus 100 voedselpakketten voor Kerstmis te regelen. .

Mocht u de Nijkerkse Stichting willen ondersteunen , dat kan door middel van een financiële bijdrage te doen op NL 90 ABNA 0401 1443 80.Ab de Graaf en Chris Benning hebben deze reis weer gemaakt. Zoals gewoonlijk voor eigen rekening, want giften komen volledig ten goede voor de projecten

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden