Wetenswaardigheden over Koningsdag

Foto:

Koningsdag nadert en de organiserende comité’s hebben nog wat nieuws te melden.

NIJKERKERVEEN Start Koningsdag met een gezamenlijk Koninklijk ontbijt

Het Koningsontbijt dat sinds Koningsdag 2015 georganiseerd wordt is een groot succes. Daarom organiseert het Oranjecomité Nijkerkerveen ook dit jaar weer een ontbijt. Het Koningsontbijt is bedoeld om gezamenlijk de Koningsdag te beginnen en zo ook weer eens oude bekenden te spreken. (Oud-) inwoners en vrienden van Nijkerkerveen zijn van harte welkom tussen 8.30-9.45 uur in de kantine van s.v. Veensche Boys voor een koninklijk ontbijt. Voor de kosten hoeft u het niet te laten, het ontbijt kost u maar €3,50 p/p.

Wij vragen u om via de hoofdingang, aan de Nieuwe Kerkstraat 16E, het clubhuis binnen te gaan. Voor mensen die slecht ter been zijn is er een lift aanwezig

U kunt zich opgeven voor het Koningsontbijt door een mail te sturen naar [email protected] of telefonisch op nr 06-15066000, zo kunnen wij onze inkopen aanpassen naar het aantal deelnemers. Er zijn 100 plaatsen beschikbaar, dus reserveer op tijd , want VOL=VOL.

Ook dit jaar zal het ontbijt worden opgeluisterd door het Zeemanskoor Nijkerks Welvaren. Zij zullen tijdens het ontbijt en tijdens de rondtocht door Nijkerkerveen zorgen voor de vrolijke noot.

HOEVELAKEN  Gevarieerd programma

Van ’s morgens 10.30 tot ’s avonds 22.00 uur vinden er in het dorpshart allerlei feestelijke activiteiten plaats. Er is een uitgebreid programma samengesteld voor jong en oud en voor elk wat wils. Op de Brink worden om 10.30 uur de oudere inwoners welkom geheten met koffie en een tompouce. Op een groot scherm kunnen zij daar de live uitzending van het koninklijk bezoek in Amersfoort volgen.

Terwijl tussen 11.00 en 16.00 uur kinderen op de Wiekslag hun kleedjes uitrollen voor de vrijmarkt, kun je op de Brink bij de Mixed Hockey Club Hoevelaken je snelheid testen en je hart ophalen bij de diverse activiteiten. En speciaal voor de stoere bezoekers geeft The Iron Gym in de Westerdorpsstraat vanaf 12.00 uur een aantal coole demonstraties en workshops kickboxen voor kinderen en volwassenen.

Om 12.30 uur opent burgemeester Renkema de Koningslunch, die dit jaar plaatsvindt in de Westerdorpsstraat. Naar verwachting zullen er weer honderden bewoners van Hoevelaken en omgeving aan de lange tafels aanschuiven.

Aansluitend is er een gevarieerd middag- en avondprogramma met om 13.00 uur een fototentoonstelling van Historisch Hoeflake (vanaf 13.00 uur, dorpshuis de Stuw), een spannende demonstratie van Brandweer Hoevelaken (14.00 -14.30 uur, Westerdorpsstraat), kinderbingo (16.00 – 17.30 uur, tent op de Brink), NL Meezingfeest (16.00 – 20.00 uur, podium Westerdorpsstraat), seniorenbingo in de Kopperhof en een optreden van Hilversumse House Mafia (20.00 – 22.00 uur, podium Westerdorpsstraat).

Alle activiteiten worden georganiseerd door de Oranjevereniging Hoevelaken in samenwerking met de ondernemers van HartjeHoevelaken. Het volledige en actuele programma is te vinden op www.ovhoevelaken.nl, www.hartjehoevelaken.nl en te volgen via de Facebookpagina van de Oranjevereniging en HartjeHoevelaken.

Vragen, suggesties of vrijwilliger worden van de Oranjevereniging? Neem dan contact op met
[email protected]

NIJKERK app

Wist u dat wij ook een eigen app hebben? In deze app vindt u informatie over alles van de Oranjevereniging, Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag.

De app is GRATIS te downloaden in de App store, Google Playmarkt en voor Windows telefoons. Wilt u geen informatie meer missen? Download dan onze mooie app. Als u “pushberichten” of “meldingen” toestaat krijgt u ook herinneringen. Zo weet u altijd wat onze activiteiten zijn.

Vrijdag 12 april staan de Oranjevereniging op de markt van Nijkerk tussen 12.00 – 16.00 uur om vergunningen te verkopen voor de matjesmarkt op Koningsdag. Wilt u ook nog kaartjes kopen voor het Kingsfestival? Ook deze hebben ze bij zich. En er is een exclusieve aanbieding voor u. U vindt de vereniging op het podium op het Plein.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden